close2

Zwarte planken

Wil je een robuuste schutting of overkapping plaatsen? Dan zijn zwarte planken een goed idee. Door de kleur krijg je een moderne en strakke uitstraling. En kies je voor ruwe douglas zwarte planken dan geeft dat een robuust karakter aan je tuinproject. Je vindt ons assortiment hieronder.

Filteren
close2

10 producten

Filteren
close2

10 producten

Zwart gespoten of zwart gedompeld?

De zwarte planken in ons assortiment zijn zwart gespoten. We vermelden dit bij de producten, omdat er ook leveranciers zijn die zwart gedompelde planken verkopen. De dompeltechniek is vaak voordeliger waardoor de prijs van zwart gedompelde planken ook lager is. Maar door het dompelen blijven de planken niet lang zwart. Het spuiten van planken zorgt voor een mooie diepzwarte kleur waar je jarenlang plezier van hebt. De prijs ligt dan ook wel wat hoger, maar als je echt graag een zwarte schutting wilt, dan zijn deze zwarte planken de juiste keuze.

Zwarte planken plaatsen

Ga je een schutting plaatsen, dan kun je planken in zwart combineren met zwarte palen. Hierdoor krijg je een volledig zwarte tuinafscheiding wat zorgt voor een strak en modern effect.  Houd je juist van contrast? Dan kun je ook kiezen voor palen van blank of geïmpregneerd hout. Hierdoor onderbreek je het zwart en maak je de uitstraling van de schutting net wat minder strak. De combinatie van zwarte planken met betonpalen is ook een manier om contrast te creëren. Hierbij kun je kiezen voor lichtgrijs beton wat mooi afsteekt tegen de donkere kleur van de planken of juist antraciet, wat een moderner effect heeft.

Zwarte overkapping of veranda

Wil je graag een zwarte overkapping of veranda bouwen? Dan zijn zwarte planken ook een aanrader. Met zwarte palen, balken en regels creëer je echt een strakke en moderne overkapping. Maar de combinatie van zwarte planken met blank hout is ook erg populair. Hierdoor krijgt je overkapping of veranda een wat meer robuuste uitstraling. Natuurlijk kun je zelf kiezen hoe de verhouding zwart hout en blank hout wordt, zodat je ook het karakter zelf bepaalt.

Zwarte houten planken kunnen ook gebruikt worden als wandafwerking onder een overkapping of veranda. Hierdoor kan het wel wat eerder donker zijn onder je overkapping. Een tip: kies voor mooie wandverlichting zodat je altijd voldoende licht hebt onder de overkapping. Bovendien geeft het licht een mooi effect als je het langs de wand laat schijnen, wat je overkapping ook in het donker heel sfeervol maakt.

Tuindeur met zwarte houten planken

Er wordt ook vaak gekozen voor een tuindeur met zwarte planken. Ook hierbij kun je kiezen voor contrast, bijvoorbeeld met een frame van staal. Een stalen frame met zwarte poedercoating is ook mogelijk voor als je liever een strakke zwarte tuindeur wilt maken. Om het helemaal af te maken, kun je zelfs kiezen voor zwarte deurbeslag, zodat alles één geheel is.

Douglas planken zwart

In ons assortiment vind je zwarte planken van douglas hout en die hebben een goed prijs-kwaliteitverhouding. Douglas hout is van nature duurzaam en omdat de zwarte douglas planken ook nog eens zwart gespoten zijn, heb je er jarenlang plezier van.

Het mooie aan douglas hout is dat het een prachtige vlamtekening heeft die ook bij de zwarte douglas planken zichtbaar zijn. En wil je echt een robuuste plank, kies dan voor bandgezaagde planken. Het oppervlak is dan licht ruw wat een natuurlijke uitstraling heeft en in combinatie met de zwarte kleur geeft het je schutting of overkapping een stoer karakter.

Zweeds rabat planken zwart

De meest populaire zwarte planken zijn die met het Zweeds rabat profiel, ook wel potdekselplanken genoemd. Deze planken vallen deels over elkaar heen, wat het robuuste karakter van douglas hout versterkt. Je kunt ze gebruiken voor het plaatsen van een Zweeds rabat schutting of wand in je overkapping of veranda. Zweeds rabat planken in zwarte worden vaak gecombineerd met blanke douglas palen of lichtgrijze betonpalen.

Heb je vragen over zwarte houten planken? Onze medewerkers helpen je graag! Je kunt ons mailen en bellen. Of kom langs bij een van onze vestigingen.