close2

Dubbelstaafmat hekwerk

Wil je graag je tuin, bedrijventerrein of speelplaats goed beschermen? Dan is dubbelstaafmat hekwerk de ideale keuze! Dubbelstaafmat is stevig hekwerk en heeft een strakke, moderne uitstraling. Het is verkrijgbaar in drie kleuren: antraciet, groen en zwart. Hieronder vind je alle mogelijkheden en uiteraard alles wat nodig is om dubbelstaafmat hekwerk te plaatsen, zoals palen en bevestigingsbeugels.

Bovendien kun je ook bij ons terecht voor een bijpassende dubbelstaafmat poort.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Filteren
close2

18 producten

Filteren
close2

18 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Wat is dubbelstaafmat?

De naam dubbelstaafmat beschrijft eigenlijk al precies de constructie van het hek. Dit metalen tuinhek is namelijk gemaakt met dubbele staven (draden) die zorgen voor extra stevigheid. De verticale draden zitten vast tussen twee dubbele draden die horizontaal lopen. Zo klemmen ze de verticale draad stevig vast, waardoor er een stevig en robuust tuinhek ontstaat. In ons assortiment vind je dubbelstaafmatten van verschillende diktes, zoals de dubbelstaafmat 6/5/6 mm waarbij de verticale draad 5 mm dik is en de horizontale draden 6 mm. De dubbelstaafmat 8/6/8 mm is nog wat steviger dankzij de verticale draad met een dikte van 6 mm en horizontale draden met een dikte van 8 mm.

De dubbelstaafmat panelen in ons assortiment zijn allemaal 2,5 meter breed en beschikbaar in verschillende hoogtes. Hierdoor kan je helemaal zelf bepalen hoe hoog je metalen tuinhek wordt. Bij de panelen met een hoogte vanaf 143 cm steken de draden aan de bovenzijde van het hekwerk uit. Ideaal op bijvoorbeeld een bedrijventerrein, zodat er niemand overheen kan klimmen. Gaat je voorkeur uit naar een strakke bovenkant? Dan plaats je het hekwerk eenvoudig andersom.  

Soorten dubbelstaafs hekwerk

In ons assortiment vind je hekwerken in verschillende hoogtes. De dubbelstaafmatten zijn standaard 2,5 meter breed en hebben een maaswijdte van 5x20 cm. Je kunt kiezen voor een laag hekwerk van 63 cm tot hoog hekwerk van ruim 2 meter hoog.  Daarnaast is er keuze uit drie kleuren: groen (RAL 6009), antraciet (RAL7016) en zwart (RAL9005). De kleurcoating is van hoge kwaliteit en je hebt hier 10 jaar garantie op. Mocht de kleur toch beschadigen dan is er ook een speciale lakspray om het hek bij te werken.

Elke kleur geeft het dubbelstaafmat hekwerk een ander karakter. Groen is vrij licht en sluit mooi aan bij beplanting in de tuin. Een antraciet hekwerk valt weer wat meer op en met zwart hekwerk benadruk je écht de afsluiting van je tuin op een moderne en stoere manier. Bovendien hebben antraciet en zwart een moderne uitstraling. Wil je graag wat contrast, dan kun je er ook nog voor kiezen om het dubbelstaafmat hekwerk te laten begroeien met klimplanten. Dit zorgt uiteindelijk ook voor privacy.

Dubbelstaafmatten hebben mazen en dus een open karakter. Dat kan fijn zijn als je graag wilt genieten van het uitzicht. Wil je liever meteen wat meer privacy dan is er ook dubbelstaafmat vlechtband. Deze kun je tussen de draden van het hekwerk doorvlechten en om zo de doorkijk te verminderen. Omdat je zelf kiest waar de stroken komen, bepaal je dus zelf de hoeveelheid doorkijk en krijgt het hek een uniek design.

Dubbelstaafmat hekwerk plaatsen

Hoe plaats je een hekwerk van dubbelstaafmat? Ook daar helpen we je mee! We hebben alle materialen voor het plaatsen van dubbelstaafmat hekwerk in ons assortiment. Van metalen palen tot bevestigingsbeugels. Belangrijk om te weten is dat je je een nieuw hekwerk altijd start met een metalen paal. Hier kan je door middel van de speciale beugels het dubbelstaafmat hekwerk aan bevestigen. Vervolgens plaats je na 2,5 meter (de breedte van een hekwerk) weer een paal, waar het hekwerk weer aan vastgemaakt kan worden.

 Komt het hekwerk bij een muur? Gebruik dan de speciale dubbelstaafmat poort/muur aansluiting!

Zie je een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen niet echt zitten? Dat is geen probleem, want je kunt ook gebruikmaken van onze montageservice! We helpen je graag om een mooi en stevig hekwerk neer te zetten. Bekijk meer informatie op de pagina over montageservice en vraag meteen een offerte aan.

Dubbelstaafmat hekwerk beugels

Bij een dubbelstaafmat hekwerk plaatsen heb je ook de juiste bevestigingsmaterialen nodig. Met de dubbelstaafmat beugels maak je de staafmatten vast aan de palen, er is voor elke soort bevestiging een andere beugel: dubbelstaafmat tussenbeugel, dubbelstaafmat eindbeugel en een dubbelstaafmat hoekbeugel. Elke paal werk je uiteindelijk mooi af met de PVC ophangdop zodat het er netjes en strak uitziet. Ook zorgt het ervoor dat je het hekwerk eenvoudiger kunt monteren, aangezien je het hekwerk in de haken van de dop kunt ‘hangen’.

Metalen palen voor hekwerk

Een nieuw hekwerk begint natuurlijk met de juiste metalen palen. Deze vormen een stevige basis voor het hekwerk. De ronde metalen palen voor het dubbelstaafmat hekwerk hebben een diameter van 6,3 cm en zijn natuurlijk leverbaar in dezelfde kleuren als de dubbelstaafmatten. We adviseren om de metalen palen minimaal voor 1/3e van de lengte in de grond te zetten. En zet ze natuurlijk vast met betonmortel of speedmix voor een stevige montage. Zo krijgt het hek een stevige constructie. Bij de metalen palen vind je meer uitleg hierover en hoe je kunt berekenen welke paallengte je nog hebt. Kan de paal niet de grond in? Dan kun je deze plaatsen met de speciale voetplaat.

Dubbelstaafmat poort

Maak je dubbelstaafmat hekwerk compleet met een bijpassende stevige dubbelstaafmat poort. Zo weet je zeker dat ongewenst bezoek buiten je terrein blijft. Uiteraard kun je deze poorten ook bij ons kopen. Ze zijn leverbaar in dezelfde kleuren als het dubbelstaaf hekwerk. Je vindt ze in de categorie Tuindeuren.

Vragen over hekwerk dubbelstaafmat?

Heb je een vraag over hekwerk van dubbelstaafmat? Neem dan gerust contact met ons op! We hebben een team van professionele verkoopadviseurs klaarstaan die je graag helpen met het maken van de juiste keuze.