close2

Betonpoeren, paalhouders & grondankers

Wat je ook gaat bouwen in de tuin: betonpoeren, paalhouders en grondankers zijn altijd handig voor het stevig plaatsen van een schutting, overkapping of veranda. Voor het plaatsen van schuttingpalen zijn paalhouders en grondankers geschikt. Ga je een veranda of overkapping bouwen, dan zijn betonpoeren nodig.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 21 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 21 producten

Betonpoeren

Als je een wat zwaardere houtconstructie neer gaat zetten, zijn betonpoeren eigenlijk onmisbaar. Ze zorgen voor een stevige ondergrond waardoor de palen de constructie goed kunnen dragen. Bovendien houden ze de houten paal een stukje boven de grond, wat gunstig is voor de levensduur. Het hout komt dan namelijk niet in contact met de grond en zal dan minder snel gaan rotten. De betonpoeren zijn voorzien van een stevig draadeind waar de paal op gedraaid kan worden. Bovendien zijn ze verstelbaar, waardoor je de paal nog iets kunt bijstellen. Je kunt het beste betonpoeren plaatsen met snelbeton. Via onze site kun je eenvoudig online betonpoeren kopen.

Soorten betonpoeren

Onze betonpoeren zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, zoals rechte poeren en met een betonpoer met taps toelopende vorm. Bij de rechte poeren heb je nog keuze uit een betonpoer met afgeschuinde hoeken of betonpoer met scherpe hoeken. Van alle poeren zijn diverse kopmaten leverbaar:

  • Betonpoer 12x12 cm
  • Betonpoer 15x15 cm
  • Betonpoer 18x18 cm
  • Betonpoer 20x20 cm

Een veel gekozen model is de betonpoer 15x15 cm die vaak gebruikt wordt voor palen met een kopmaat van 12x12 cm. De poer is net iets groter dan de paal, waardoor het geheel een robuuste uitstraling heeft. Maar je kunt een betonpoer 15x15 cm natuurlijk ook gebruiken voor palen met een nog kleinere kopmaat. Wil je een strak effect dan is het mooi om een betonpoer 15x15 cm te combineren met een paal van 15x15 cm. De randen van de betonpoeren en de paal sluiten dan precies op elkaar aan en vormen zo een rechte lijn.

Naast de 15x15 cm poer hebben wij ook een betonpoer in 12x12 cm, 18x18 cm en betonpoeren 20x20 cm. De betonpoer 12x12 cm is verkrijgbaar als recht model, maar ook met een taps toelopende vorm in een lichte kleur. De schuine vorm geeft een speels accent aan een overkapping of veranda. Naast de betonpoer 12x12 cm is deze ook verkrijgbaar in de kopmaat 15x15 cm.

Wil je maximale draagkracht, dan raden wij je onze betonpoer 20x20 cm aan. Hiermee kun je dikke palen extra goed ondersteunen. Dunnere palen kun je uiteraard ook met een betonpoer van 20x20 cm plaatsen, voor een mooi robuuste effect. Onze betonpoeren worden vrijwel allemaal geleverd inclusief stelplaat en draadeind.

Paalhouders

Wil je een schutting plaatsen op een moeilijk doordringbare ondergrond? Dan zijn paalhouders erg handig. Je vindt in ons assortiment houders voor vierkante palen, zoals een puntpaalhouder voor vierkante palen en een platte paalhouder voor vierkanten palen. Daarnaast zijn er ook ronde paalhouders, zoals de puntpaalhouder voor ronde palen en de platte paalhouder voor ronde palen. De houders met platte plaat zijn ook geschikt voor harde ondergronden, zoals hardhout en beton. Je vindt in ons assortiment houders voor diverse afmetingen:

  • Paalhouder       7x7 cm
  • Paalhouder       9x9 cm
  • Paalhouder   12x12 cm
  • Paalhouder   15x15 cm

Grondankers

Ook grondankers zijn heel geschikt om schuttingpalen stevig neer te zetten. Dat kan met een grondanker met grondplaat voor bevestiging op harde ondergronden, zoals beton en hardhout. Daarnaast zijn er ook grondankers die als instortanker gebruikt kunnen worden met beton. Het voordeel van instortankers is dat je deze direct in het beton kunt plaatsen. Als het beton hard is, staat het grondanker meteen stevig. Je kunt diverse soorten instortankers bestellen, bijvoorbeeld met een vaste afmeting voor bepaalde schuttingpalen, maar er zijn ook instortankers die verstelbaar zijn. Deze kun je zelf instellen op de juiste maat van de paal. 

Schuttingpalen plaatsen

Voor het plaatsen van schuttingpalen kun je het beste beginnen met het maken van het gat met een grondboor. Daarna adviseren wij snelbeton te gebruiken. Wil je de palen liever niet in beton plaatsen, dan zijn postsavers een oplossing. Hiermee bescherm je de paal tegen vocht, zodat het hout niet direct in contact komt met de grond en daardoor minder snel gaan rotten.

Vragen over betonpoeren, paalhouders en grondankers?

Je ziet het: ook voor betonpoeren, paalhouders en grondankers kun je terecht bij Vandentop Tuinhout! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin. Graag tot ziens!