close2

Schuttingen

Een schutting in je tuin plaatsen? Dan ben je bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! In ons enorme assortiment vind je altijd een tuinafscheiding die bij jou past. Vind je het lastig om te kiezen? Gebruik dan onze schutting keuzehulp of neem even contact met ons op.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Tuinschermen
Tuinschermen

Tuinschermen hebben vaste afmetingen van vaak 180 cm hoog én breed met keuze uit verschillende materialen.

Bekijk categorie Bekijk
Hout beton schuttingen
Hout beton schuttingen

Een combinatie van tuinschermen met betonnen palen en onderplaten voor een duurzame tuinafscheiding. 

Bekijk categorie Bekijk
Rabatschuttingen
Rabatschuttingen

Geniet van optimale privacy met een volledig dichte schutting met horizontale planken. Keuze uit hout of composiet. 

Bekijk categorie Bekijk
Natuurlijke schuttingen
Natuurlijke schuttingen

Natuurlijke matten op rol & schermen van bijv. wilgentenen, bamboe, riet, hagen of stenen. 

Bekijk categorie Bekijk
Tuinhekken
Tuinhekken

Een  praktische & stijlvolle lage afscheiding van je tuin, gemaakt van hout of beton.

Bekijk categorie Bekijk
Dubbelstaafmat hekwerk
Dubbelstaafmat hekwerk

Stevige & moderne tuinafscheiding met strakke uitstraling.

Bekijk categorie Bekijk

Soorten schuttingen

Zoals je kunt zien hebben we veel verschillende soorten schuttingen, namelijk in verschillende materialen, maar ook in waarop je de schutting plaatst. Denk aan kant en klare tuinschermen waarmee je snel een schutting kunt plaatsen of een hout beton schutting die geplaatst wordt met betonpalen en hout. Voor optimale privacy in je tuin is een rabat schutting een aanrader. Hierbij stapel je de schuttingplanken als het ware op door ze één voor één in de gleuven van de palen te schuiven, waardoor er geen doorkijk mogelijk is.

Alle soorten schuttingen zijn leverbaar in diverse materiaalsoorten en uitvoeringen, zodat je de tuinafscheiding helemaal naar jouw wensen kunt samenstellen.

Tuinschermen

Door het vaste formaat van tuinschermen kun je er snel een mooie tuinafscheiding mee plaatsen. De standaard afmeting van een tuinscherm  is 180x180 cm, maar er zijn ook lage schuttingen leverbaar. En er is keuze uit veel verschillende materiaalsoorten, denk aan houten schuttingen, douglas schuttingen en composiet schuttingen. En voor het bevestigingsmateriaal kun je uiteraard ook bij ons terecht.

Maar ook kokos tuinschermen zijn mogelijk en wat dacht je van onze bijzondere modellen zoals open trellisschermen of het elegante Louvre tuinscherm van hardhout of vuren Louvre tuinscherm.

Rabatschuttingen

Wil je een schutting met veel privacy? Bekijk dan zeker onze rabatschuttingen. Deze schuttingen hebben geen doorkijk, waardoor je echt in alle rust van je tuin kunt genieten. Het plaatsen van deze rabat schuttingen is goed zelf te doen. Kies voor de gewenste soort palen en schuif de rabatdelen vervolgens op elkaar. Je hebt de keuze uit grenen rabatdelen, douglas rabatdelen, hardhouten rabatdelen en composiet rabatdelen.

Schutting van natuursteen met schanskorven

Wil je echt iets bijzonders? Dan is een schutting van schanskorven een goede optie. Deze schanskorven worden gevuld met natuursteen en zorgen voor een stoere afscheiding van je tuin. En je kunt de schanskorven schutting ook afwisselen met schuttingdelen van hout of hagen en zo precies de tuinafscheiding samenstellen die bij jou past.

Natuurlijke schuttingen

Vind je een houten schutting te statisch? Bekijk dan eens ons ruime assortiment natuurlijke schuttingen. Natuurlijke matten zoals wilgenmatten, rietmatten en bamboematten zijn fijner van structuur en hebben daardoor een vriendelijke uitstraling. Een natuurlijke tuinafscheiding valt vaak ook minder op, wat mooi past bij een natuurlijke en groene tuin. Nog een voordeel: klimplanten vinden het heerlijk om er tegen te groeien, wat ook nog eens zorgt voor natuurlijk groen in de tuin.

Balkonschermen

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Creëer dan privacy met onze natuurlijke matten. Deze natuurlijke schuttingen van bamboe, riet of wilgen zijn ideaal om snel en mooi je balkon af te schermen. Ook is er een plantenbak inclusief klimplanten beschikbaar. Zo heb je een prachtige groene balkonafscheiding.

Tuinhekken

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lage schutting in de vorm van een tuinhek. In ons assortiment tuinhekken vind je verschillende soorten, zoals houten tuinhekken, betonnen tuinhekken en hardhouten tuinhekken. Maar ook mooie schapenhekken zijn beschikbaar. En om het geheel af te maken, kun je ook kiezen uit diverse bijpassende tuinhekdeuren.

Wat kost een schutting?

De schuttingkosten kunnen een belangrijke reden zijn om te kiezen voor een bepaald soort schutting. Wat een schutting precies kost hangt altijd af van je wensen. Als je kiest voor geïmpregneerd hout dan zijn de schuttingkosten over het algemeen laag. Een hout beton schutting is wat duurder, maar ook duurzamer dan een tuinafscheiding die alleen uit hout bestaat. Een tuinafscheiding van onderhoudsvrij materiaal zoals een composiet schutting heeft ook een hoger prijskaartje. Kortom: de kosten van een schutting zeggen vaak ook iets over de levensduur ervan. Dat is goed om te bedenken voordat je een schutting gaat kopen. Wil je graag lang genieten van je schutting en is het mogelijk om daarin te investeren, dan raden we je zeker aan om dat te doen.

Wil je graag de kosten voor jouw schutting weten? Bekijk dan onze schutting configurator: hiermee kun je een schutting zelf samenstellen en zie je direct de kosten.  Vervolgens kun je eenvoudig alle materialen meteen in je winkelwagen zetten en bestellen.

Tuinschuttingen 

Een tuinschutting is niet alleen mooi, maar ook praktisch. Het maakt duidelijk tot waar de tuin loopt en een hoge tuinafscheiding zorgt bovendien voor privacy. Dankzij de ruime keuze bij Vandentop Tuinhout vind je altijd iets dat bij je tuin en smaak past.

Er is bijvoorbeeld keuze uit tuinschermen met weinig privacy, gemiddelde privacy of met veel privacy. Hiermee kun je privacy creëren of je tuin juist een open uitstraling geven. Daarnaast is er veel keuze in materiaalsoorten, waardoor er voor elke tuinstijl een passende schutting te vinden is. Heb je bijvoorbeeld een moderne tuin, dan past beton of natuursteen daar heel goed bij. Voor een groene tuin adviseren we vaak kant en klaar hagen of natuurlijke matten als tuinschutting. En je kunt uiteraard ook kiezen voor een speelse tuinafsluiting, door verschillende schuttingelementen af te wisselen. Aan jou de keuze!

Schutting kopen

Een schutting kopen kan eenvoudig online via onze website. Je kunt de bestelling vervolgens afhalen bij een van onze afhaallocaties door heel Nederland of kiezen voor het gemak van thuisbezorgen.
 
Je bent natuurlijk ook van harte welkom bij een van onze vestigingen. In de showtuinen vind je verschillende soorten schuttingen, zodat je zelf kunt zien en bepalen welke tuinafscheiding bij jou past. Vind je het lastig om te kiezen, geen probleem! Met onze jarenlange ervaring helpen we je graag om de juiste schutting te vinden voor jouw tuin.

Wil je ideeën voor opdoen voor je schutting? Lees onze blog!