close2
Schutting ideeën
BLOG ARTIKEL

Schutting ideeën

date 01 maart 2022 | Algemeen, Schuttingen

Heeft je oude schutting het begeven, gaat de hele tuin op de schop of ben je gewoon toe aan een nieuwe tuinafscheiding? Dit kan variëren van natuurlijke matten, schanskorven, groene hagen tot composiet schuttingen, waar je jaren mee vooruit kunt. Zomaar een aantal keuzes waar je over na kunt denken. In dit blog laten we je graag zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van schuttingen. Bekijk onze schutting ideeën en laat je inspireren!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Hout beton schutting

De laatste jaren is de beton schutting helemaal in opkomst! Het fijne van deze schutting is dat je eindeloos kunt combineren tussen grijze of antracietkleurige betonpalen met alle tuinschermen in ons assortiment.

Een ander voordeel van de houtbeton schutting is dat je kiest voor een duurzame schutting. De betonpalen gaan, ook als ze in de grond geplaatst worden, al snel zo’n 15 tot 20 jaar mee. Daarnaast is een onderplaat nodig. Hierdoor komt het tuinscherm niet in contact met de grond, wat ten gunste komt van de levensduur.

Doordat je eindeloos kunt combineren, kun je de stijl van jouw schutting afstemmen op jouw wensen en de stijl van je tuin.

betonnen schutting

Op de afbeelding zie je het tuinscherm Garderen van bruin grenenhout tussen grijskleurige betonpalen.

Composiet schutting

Op zoek naar een schutting die écht lang meegaat? Dan is een composiet schutting de beste keuze! Composiet is een materiaalsoort dat bestaat uit hout- en kunststofvezels en dat brengt diverse voordelen met zich mee. Zo verkleurt composiet minimaal, onderhoud is niet nodig en het materiaal heeft een levensduur van 20 tot 25 jaar!

Er zijn verschillende composiet schuttingen. Zo kun je ervoor kiezen een schutting te maken van composiet tuinschermen met aluminium palen of betonpalen. Maar het is ook mogelijk om voor een composiet rabatschutting te kiezen. De verschillen? De doorkijk! Zo kan er tussen de tuinschermen gekeken worden, terwijl een rabatschutting volledig dicht is.

composiet tuinscherm met betonpalen

Op de afbeelding zie je het composiet tuinscherm Design in de kleur antraciet met aluminium liggers tussen antracietkleurige betonpalen.

Houten schutting

Gaat je voorkeur toch uit naar de natuurlijke uitstraling van hout? Kies dan ook voor een houten schutting! Ook hierin zijn weer diverse mogelijkheden: van grenen en vuren tuinschermen tot hardhout en douglas. Tuinschermen hebben een vaste breedte van 180 cm en diverse schermen zijn beschikbaar in meerdere hoogtes. Houten tuinschermen worden veel toegepast, aangezien ze eenvoudig te plaatsen zijn. Dit kan bijvoorbeeld met hardhouten palen of betonpalen. Ons advies is wel altijd een betonband onder de schutting te bevestigen, zo kan onkruid hier niet groeien én het komt de levensduur van jouw scherm ten gunste.

Naast houten tuinschermen kun je ook kiezen voor een zogenaamde 'rabatschutting'. Deze wordt opgebouwd uit hardhouten rabatdelen die in een speciale 'gleufpaal' geschoven kunnen worden. Hiermee creëer je een volledig zichtdichte schutting. Wel handig is om deze schutting twee keer per jaar te oliën.

hardhouten rabatschutting

Op de afbeelding zie je een hardhouten rabatschutting.

Douglas schutting

Blank douglashout staat bekend om zijn warme roze-achtige kleur. Daarnaast heeft dit houtsoort een mooie houtstructuur en bevat bijna geen noesten en kwasten - ten opzichte van grenen en vurenhout. En het leuke van dit houtsoort is dat het op verschillende manieren terug kan komen als schutting. Zo kun je kiezen voor douglas tuinschermen, die een standaard breedte hebben van 180 cm. Daarnaast is het mogelijk een complete rabatschutting van douglashout te maken. Op deze manier heb je een volledig zichtdichte tuinafscheiding. Maar ook zien we schuttingen gemaakt van Zweeds rabat, halfhout rabat of Deens rabat steeds vaker terugkomen. Beide zijn in diverse kleuren beschikbaar: blank, groen geïmpregneerd, bruin geïmpregneerd, zwart, antraciet, wit, donker- en lichtgrijs.

douglas rabatschutting groen

Op de afbeelding zie je een douglas rabatschutting gemaakt van geïmpregneerde palen en geïmpregneerde rabatdelen.

Zwarte schutting

Zwart is weer helemaal terug in de tuin! Je moet er van houden, maar eerlijk is eerlijk: zwart heeft een chique uitstraling. Wil je ook graag zo'n prachtige diepzwarte schutting? Kies dan voor de standaard tuinschermen. De verschillende typen? Tuinscherm Barneveld biedt een gemiddelde doorkijk, tuinscherm Garderen heeft bijna geen doorkijk én tussen de planken van tuinscherm Otterlo kan helemaal niet meer gekeken worden.

Daarnaast is het mogelijk een prachtige zwarte schutting te maken van zwart Zweeds rabat óf zwart halfhouts rabat. Meer over het plaatsen van Zweeds en halfhout rabat vindt je hier.

schutting halfhouts rabat zwart

Op de afbeelding zie je een schutting van zwart halfhouts rabat.

Hedera schutting

Is een échte natuurlijke tuin voor jou een must? Kies dan voor de kant-en-klaar hagen in ons assortiment. Het voordeel van deze hagen is dat ze al volledig begroeid zijn, waardoor je direct privacy hebt. In ons assortiment vindt je diverse soorten hagen terug. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een haag die nét even anders is dan bij anderen? Kies dan voor de euonymus dart's blanket. Een haag met mooi langwerpig blad. Liever een groenblijvende haag? Kies dan voor de hedera.

Wist je dat het ook ontzettend leuk is om bijvoorbeeld houten of composiet schuttingen af te wisselen met een haag? Zo breng je op een speelse manier planten terug in jouw tuin.

hedera schutting

Op de afbeelding zie je de hedera hagen in combinatie met een zwart Zweeds rabatschutting met betonpalen.

Natuurlijke schutting

De naam zegt het al: natuurlijke schuttingen zijn gemaakt van natuurlijk materiaal. Dat kunnen wilgenmatten, rietmatten, heidematten of boomschorsmatten zijn. Maar het is ook mogelijk een compleet tuinscherm gemaakt van wilgentenen te plaatsen. Door te kiezen voor een van deze natuurlijke schuttingen krijg je een totaal andere uitstraling dan een houten schutting. Deze materialen zijn vaak bruin of lichtbruin van kleur en kunnen een perfecte aanvulling zijn op een groene tuin.

Of heb je een verouderde schutting die je graag nieuw leven in blaast? Dan kunnen natuurlijke matten eenvoudig geplaatst worden door middel van draadkrammen.

boomschorsmat

Op de afbeelding zie je een boomschorsmat bevestigd met tie-wraps.

Schanskorf schutting

Met natuursteen creëer je een heel ander effect, de kleur is vaak wat 'kouder' wat meer past bij een moderne tuin. Maar een natuurstenen schutting kan ook juist een mooie afwisseling zijn in een groene tuin. Zo heb je in één van de afbeeldingen een prachtige hout beton schutting kunnen zien die afgewisseld is met steenkorven.

steenkorf schutting

Op de afbeelding zie je een schanskorfschutting Classica met ardenner grijze stenen.

 

Je ziet het, er zijn werkelijk eindeloze opties voor het kiezen en samenstellen van jouw schutting!

Nog meer schutting inspiratie?

Ben je er nog niet uit? We helpen je graag verder bij onze vestiging in Barneveld. In onze showtuin kun je een aantal voorbeelden van schuttingen bekijken. En onder het genot van een kopje koffie beantwoorden onze medewerkers graag jouw vragen en helpen je zo bij de keuze voor de schutting die perfect bij je past.

Advies op maat

Of heb je vragen over de keuze voor een houtsoort of bepaalde schutting? Het is natuurlijk ook mogelijk telefonisch contact met ons op te nemen. Onze verkoopadviseurs helpen je graag.