close2
Stormschade schutting
BLOG ARTIKEL

Stormschade schutting

date 02 november 2023 | Algemeen, Schuttingen

Échte storm komt gelukkig niet heel vaak voor in ons land, maar als die er wel is en je hebt er schade door is dat erg vervelend! Zeker als het gaat om stormschade aan je schutting. Deze zorgt in de meeste gevallen toch voor privacy tussen jou en je buren en dit wil je zo snel mogelijk gerepareerd hebben. Actueel in november 2023 is herfststorm Ciarán en in juli 2023 zomerstorm Poly, zelfs de zwaarste zomerstorm ooit. De stormen Corrie, Dudley & Eunice hebben in het voorjaar van 2022 ook flink huisgehouden in ons land, de schade was enorm.

Gelukkig is er ook goed nieuws bij stormschade: verzekeraars kunnen een vergoeding bieden in het geval van stormschade aan je schutting. In deze blog lees je wat je moet doen in het geval van stormschade.

Wat te doen bij stormschade?

Het belangrijkste voor een verzekeraar is bewijs! Daarom is het van groot belang dat je zo snel mogelijk nadat de storm is gaan liggen de veroorzaakte schade fotografeert. Daarbij is het belangrijk om de datum en het tijdstip te benoemen. Gelukkig staat dit bewijsmateriaal allemaal in je telefoon, mocht je daar de foto’s mee gemaakt hebben.

Stuur vervolgens de informatie door naar jouw verzekeraar. Zij zullen de schade beoordelen op basis van informatie over het moment waarop de schade is ontstaan, bijvoorbeeld van het KNMI. Wist je dat er in Nederland officieel sprake is van storm vanaf windkracht 7?

Vergoeding na stormschade

Stormschade aan jouw schutting valt normaal gesproken onder de inboedel- of opstalverzekering. De vergoeding waar je recht op hebt hangt af van uw polisvoorwaarden, je eigen risico én is afhankelijk van de huidige schutting. Staat de schutting op de erfgrens? Dan keert de verzekering vaak 50% van de schade aan je uit. De andere helft is voor je buren, aangezien zij ook verantwoordelijk zijn voor de schutting. Het is ook mogelijk dat je verzekeraar een vergoeding in diensten/producten aanbiedt. In dat geval hoef je verder niets te doen.

Schutting repareren of een nieuwe na stormschade?

De laatste vraag is: kan jouw schutting nog gerepareerd worden of moet er een hele nieuwe schutting komen? Indien er een nieuwe schutting nodig is, wil je wellicht schutting ideeën opdoen. 

 

 

Aan dit artikel kunnen geen rechten ontleend worden.

 

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.