close2
Stormschade schutting
BLOG ARTIKEL

Stormschade schutting

date 06 februari 2020 | Algemeen, Schuttingen

Échte storm komt gelukkig niet heel vaak voor in ons land, maar als die er wel is en u heeft er schade door is dat erg vervelend! Zeker als het gaat om stormschade aan uw schutting. Deze zorgt in de meeste gevallen toch voor privacy tussen u en uw buren en wilt u zo snel mogelijk gerepareerd hebben.

Gelukkig is er goed nieuws: verzekeraars kunnen een vergoeding bieden in het geval van stormschade aan uw schutting. In dit blog leest u wat u moet doen in het geval van stormschade.

Wat te doen bij stormschade?

Het belangrijkste voor een verzekeraar is bewijs! Daarom is het van groot belang dat u zo snel mogelijk nadat de storm is gaan liggen de schade die veroorzaakt is te fotograferen. Daarbij is het belangrijk om de datum en het tijdstip te benoemen. Gelukkig staat dit bewijsmateriaal allemaal in je telefoon, mocht je daar de foto’s mee gemaakt hebben.

Stuur vervolgens de informatie door naar uw verzekeraar. Zij zullen de schade beoordelen op basis van informatie over het moment waarop de schade is ontstaan, bijvoorbeeld van het KNMI. Wist u dat er in Nederland officieel sprake is van storm vanaf windkracht 7?

Vergoeding na stormschade

Stormschade aan uw schutting valt normaal gesproken onder de inboedel- of opstalverzekering. De vergoeding waar u recht op heeft hangt af van uw polisvoorwaarden, uw eigen risico én is afhankelijk van de huidige schutting. Staat de schutting op de erfgrens? Dan keert de verzekering vaak 50% van de schade aan u uit. De andere helft is voor uw buren, aangezien zij ook verantwoordelijk zijn voor de schutting. Het is ook mogelijk dat uw verzekeraar een vergoeding in natura aanbiedt. In dat geval hoeft u verder niets te doen.

Schutting repareren of een nieuwe na stormschade?

De laatste vraag is: kan uw schutting nog gerepareerd worden of moet er een hele nieuwe schutting komen. Indien er een nieuwe schutting nodig is, wilt u wellicht schutting ideeën opdoen. 

Aan dit artikel kunnen geen rechten ontleend worden.

 

Neem contact met ons op
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.