close2

Hardhout

Zoek je duurzaam tuinhout met een lange levensduur? Dan raden wij hardhout aan. Zoals de naam als aangeeft is het letterlijk een harde houtsoort. Daardoor kan het goed tegen vocht en heb je er lang plezier van. Je vindt in ons assortiment hardhouten planken, hardhouten palen, hardhouten balken en hardhouten beschoeiingen.

Wil je liever iets meer gemak? Dan kun je bij ons ook terecht voor kant en klare hardhouten tuinschermen en bijpassende hardhouten tuindeuren.

Onze categorieën

Kenmerken van hardhout

Vaak wordt voor hardhout gekozen vanwege de lange levensduur. Maar ook de donkere, warme kleur maakt het een populaire houtsoort. Als je hardhout buiten plaatst, zal de kleur in de loop van de tijd wel vergrijzen door weersinvloeden. Dit kan voorkomen worden door het hout te behandelen met bankirai olie.

Soorten hardhout

Op onze website vind je planken, palen en balken van verschillende soorten hardhout. Veel van onze hardhouten planken zijn gemaakt van bankirai hout. Dit is een hardhoutsoort die bekend staat om de mooie, warme kleur. Daarnaast hebben wij bijvoorbeeld hardhouten palen van Azobé en Angelim Vermelho. Beide soorten zijn erg duurzaam, maar Angelim Vermelho is wat stabieler en zal daardoor wat minder snel kromtrekken.

Wij kopen onze hardhouten producten in op basis van beschikbaarheid. Hierdoor kan het zijn dat de soort hardhout verschilt. Voor sommige producten vinden we echter een bepaalde soort het meest geschikt, daarom staat bij die producten de specifieke soort vermeld.

Hardhout kopen

Hardhout kopen doe je eenvoudig online via onze website! Je vindt hier een overzicht van alle producten die je op je gemak online kunt bekijken. Bovendien hebben wij ook de juiste bevestigingsmaterialen in ons assortiment. Je kunt dus hardhout kopen en direct de juiste ijzerwaren meebestellen. Wij bezorgen je bestelling thuis en je kunt direct aan de slag!

Vragen over hardhout?

Ben je op zoek naar een specifieke afmeting die niet op de site staat of heb je een andere vraag over hardhout? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan je graag te woord. Het is ook mogelijk om bij ons langs te komen in Barneveld voor persoonlijk advies en een kijkje in onze showtuin.