close2

Hardhouten palen

Zoek je een stevige schuttingpaal, dan zijn hardhouten palen een aanrader. Hardhout is een zeer duurzame houtsoort die goed bestand is tegen vocht. Daarom is het de ideale houten schuttingpaal, maar ook heel geschikt als funderingspaal voor een vlonder of beschoeiing.

Filteren
close2

15 producten

Filteren
close2

15 producten

Wij kopen onze hardhouten palen in op basis van beschikbaarheid om je een gunstige prijs te kunnen bieden. Hierdoor kan het zijn dat de palen van verschillende hardhoutsoorten zijn. Voor een aantal producten vinden we een bepaalde hardhoutsoort het meest geschikt. Daarom staat bij deze producten de hardhoutsoort specifiek vermeld.

Soorten hardhouten palen

In ons assortiment hebben wij hardhouten palen van de houtsoorten bankirai, azobé hout en angelim vermelho. Voor het plaatsen van een schutting is het belangrijk dat je een ‘stabiele’ tuinpaal heeft, daarom raden wij aan om hiervoor een paal van angelim vermelho te gebruiken. Deze is net zo duurzaam als bankirai en azobé, maar trekt minder snel krom.

Je kunt hardhouten schuttingpalen mooi combineren met hardhouten planken, maar ook andere combinaties zijn mogelijk. Geïmpregneerde planken zijn bijvoorbeeld wat voordeliger in aanschaf en kunnen ook gewoon bevestigd worden op hardhouten palen. Het is zelfs mogelijk om composiet schuttingen te bevestigen tussen hardhouten palen. Het contrast van bijvoorbeeld een modern antraciet tuinscherm met de warme, natuurlijke uitstraling van een hardhouten paal kan heel fraai zijn. Een andere toepassing is het plaatsen van hardhouten palen tussen kant en klare hagen. De warme houtkleur past mooi bij de natuurlijke groene kleur van bijvoorbeeld een hederahaag.

Kortom: er is veel mogelijk met hardhouten palen!

Onderhoud hardhouten palen

Hardhouten palen zijn populair vanwege de donkere kleur en warme uitstraling. Maar door weersinvloeden zal een hardhouten paal na verloop van tijd vergrijzen. Dit is geen teken van slechte kwaliteit en heeft ook geen invloed op de levensduur van de paal. Wil je de originele kleur behouden, dan adviseren wij de paal te behandelen met bankirai olie.

Vragen over hardhouten palen?

Kortom: ook voor hardhouten palen bent u bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. We helpen je graag met persoonlijk advies! Dat kan telefonisch, maar ook als je bij onze vestiging in Barneveld bent. Hier hebben we ook een showtuin waar we verschillende voorbeelden van producten kunnen laten zien. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere hardhout producten:

Hardhouten planken

Hardhouten balken

Hardhouten beschoeiingen