close2

Hardhouten planken

In ons assortiment vind je verschillende soorten hardhouten planken. Zo kun je precies de uitstraling kiezen die bij je project past. Er zijn geschaafde hardhouten planken, maar ook fijnbezaagde planken die licht ruw zijn. Daarnaast hebben we fraaie hardhouten planken met een elegante v-groef en extra dikke planken die als damwand gebruikt kunnen worden.

Filteren
close2

9 producten

Filteren
close2

9 producten

Hardhouten schutting maken

Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant en klare hardhouten schutting, maar zelf een schutting met hardhouten planken maken is ook een mooie uitdaging. Je kunt dan helemaal zelf bepalen hoe deze eruit komt te zien en hoe hoog de schutting wordt.

Een aantal tips:

  • Gebruik hardhouten palen en plaats deze maximaal 150 cm uit elkaar. De hardhouten planken kun je aan beide kanten aan een paal bevestigen. Doordat je zelf de plek van de planken kiest, bepaal je dus ook zelf hoeveel doorkijk de schutting uiteindelijk heeft.
  • De hardhouten planken kun je het beste bevestigen met RVS schroeven. In het hout zit namelijk looizuur dat reageert op metaal. Als je geen RoestVrij Stalen bevestigingsmateriaal gebruikt, kan dat zorgen voor lelijke vlekken op het hout. In ons assortiment schroeven vind je het juiste bevestigingsmateriaal.

Om het je nog gemakkelijker te maken hebben wij ook hardhouten rabatdelen met een speciaal profiel. Dit zorgt ervoor dat de planken in elkaar vallen en daardoor goed op elkaar aansluiten. Zo bouw je zelf een zichtdichte rabatschutting.

Hardhouten damwandplanken

Hardhout kan van nature goed tegen vocht en heeft een lange levensduur. Daarom hebben wij ook speciale hardhouten damwandplanken in ons assortiment. Deze dikke planken zijn rondom geschaafd en hebben een speciaal profiel. Hierdoor vallen de hardhouten planken in elkaar en vormen ze een stevige wand die gebruikt kan worden als grondkering of beschoeiing.

Vragen over hardhouten planken?

Je ziet het: ook voor hardhouten planken ben je bij Vandentop Tuinhout aan het juiste adres! Heb je vragen over tuinhout of over de verschillende hardhoutsoorten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. We beantwoorden graag persoonlijk je vragen en kunnen een rondje lopen in onze showtuin om voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!

Bekijk ook onze andere hardhout producten:

Hardhouten palen

Hardhouten balken

Hardhouten beschoeiingen