close2
Filteren
Selectie verfijnen

Composiet gevelbekleding

Houtcomposiet gevelbekleding is dé oplossing voor iedereen die graag een natuurlijke uitstraling wil, maar zonder tijd kwijt te zijn aan onderhoud. De composiet gevelbekleding van WEO is gemaakt van houtvezel en kunststofvezel waardoor je profiteert van de eigenschappen van beide materiaalsoorten. En er is ruime keuze in kleuren, van klassiek teak tot modern grijs.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

Filteren
close2

4 producten

Filter(s) Alles wissen
  1. Kies het gewenste product: Double rhombus Verwijder dit artikel close2
Filteren
close2

4 producten

Kun je niet kiezen?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

In ons assortiment kun je kiezen uit WEO 60 en WEO 35 gevelbekleding. Het verschil zit in de afwerking aan de voorzijde van de plank. WEO 60 gevelbekleding heeft een profiel met twee latten, ook wel dubbel rhombusprofiel genoemd. WEO 35 gevelbekleding heeft een triple rhombusprofiel en is verdeeld in drie latten. Deze gevelbekleding is vooral geschikt voor bijgebouwen en minder geschikt voor woningen vanwege de brandklasse. WEO 60 gevelbekleding is beter geschikt als gevelbekleding van woningen.

Composiet gevelbekleding houtlook

Ben je fan van hout dan lijkt de keuze voor houten gevelbekleding logisch. Hout heeft nu eenmaal een natuurlijke en warme uitstraling. Een nadeel van houten gevelbekleding is wel dat het onderhoud nodig heeft. Als je wilt dat de kleur niet vergrijst, moet je aan de slag met olie of beits. En aangezien gevelbekleding vaak op hoogte wordt geplaatst, is dat een lastige klus.

Wil je liever geen tijd kwijt zijn aan onderhoud, maar tegelijkertijd ook kunnen genieten van de natuurlijke uitstraling van hout, dan is composiet gevelbekleding met houtlook een goede keuze. De composiet gevelplanken van WEO hebben een geborstelde structuur waardoor ze een natuurlijke uitstraling en een natuurgetrouwe houtlook hebben. Tegelijkertijd hebben de planken een zeer lange levensduur en vergrijzen niet, zoals bij echte houten gevelplanken wel het geval is. Je hebt keuze uit verschillende kleuren, zoals teak en red cedar die op klassieke houten planken lijken. Met houtlook composiet van WEO in donker- of lichtgrijs krijgt de gevel een moderne uitstraling met de natuurlijke uitstraling van hout door de mooie structuur van de planken.

Naast composiet gevelbekleding hebben we ook composiet vlonderplanken en composiet schuttingen in ons assortiment.

Composiet gevelbekleding verticaal 

Het voordeel van de WEO gevelbekleding is dat deze planken geschikt zijn voor horizontale en verticale gevelbekleding. Composiet gevelbekleding wordt vaak verticaal toegepast bij overkappingen en bergingen. Hiermee benadruk je namelijk de vorm van de gevel en dat geeft een extra strakke uitstraling. Kies je voor horizontale montage van je gevelbekleding dan leg je het accent op de lengte van de gevel en dat zorgt voor een ruimtelijk effect. 

Composiet of kunststof gevelbekleding?

Naast de WEO composiet gevelbekleding hebben wij ook kunststof gevelbekleding in ons assortiment. Het verschil hiertussen is met name de samenstelling van de planken: composiet is een combinatie van hout en kunststof. De kunststof gevelbekleding bestaat, zoals de naam al zegt, volledig uit kunststof.

Verder zijn zowel composiet gevelbekleding als kunststof gevelbekleding zeer duurzaam en onderhoudsarm. Twijfel je tussen beiden, dan kun je kijken wat het beste bij jouw smaak past: ook kunststof gevelplanken kunnen een mooie houtlook hebben. Bovendien zijn deze vaak iets lichter van gewicht wat een voordeel kan zijn als je een dunne gevel wilt bekleden. En woon je aan de kust, dan is kunststof gevelbekleding iets beter bestand tegen de weersinvloeden daar.

Gevelbekleding advies

Twijfel je nog over composiet gevelbekleding? Stel dan gerust al je vragen aan onze verkoopadviseurs, zij helpen je graag met persoonlijk advies. Je kunt ook terecht bij onze vestigingen met showtuin, om de producten van dichtbij te bekijken. Dat vaak makkelijker bij het maken van de juiste keuze. Bekijk hier al onze vestigingen en contactgegevens.