close2

Plaatmateriaal

Ga je een tuinhuis of overkapping bouwen? Dan hebben wij ook diverse soorten plaatmateriaal voor je in ons assortiment. Bijvoorbeeld om wanden en daken af te werken. Je vindt hier underlayment plaatmateriaal, osb constructieplaat, betonplex plaat, garantieplaat en multiplex.

Filteren
close2

3 producten

Filteren
close2

3 producten

Underlayment plaat

Met underlayment platen kun je een wand of dak van een overkapping netjes afwerken. De dunne platen van 9 mm zijn geschikt voor de afwerking van een wand die je vervolgens ook verder kunt afwerken met gipsplaten. De dikkere underlayment platen van 18 mm zijn ook geschikt om een dak mee af te werken en kun je gebruiken als dakbeschot. Als het dak dicht zit, kun je dit aan de buitenkant voorzien van dakbedekking zoals EPDM folie.

Osb plaat 

Een voordelige optie voor wandafwerking is OSB plaat, deze is wat ruwer dan underlayment en gemaakt van geperste houtspaanders die verlijmd zijn. Voor de afwerking van een wand kunt u de 9 mm osb plaat gebruiken en de 18 mm osb plaat is ook geschikt als dakbeschot. Daarnaast kun je de osb platen ook gebruiken als vloerplaat of bekisting.

Betonplex

De betonplex platen zijn voornamelijk geschikt voor het storten van beton en voor buitenbekleding. Het grote voordeel van deze stevige plaat is de epoxylaag die ervoor zorgt dat de betonplex plaat onderhoudsvrij is. Het is voor de duurzaamheid wel belangrijk om bij de montage de randen goed af te werken.

Garantieplaat

Dit plaatmateriaal is heel geschikt als windveer of daklijst. Garantieplaat kan namelijk goed tegen weersinvloeden, mits het wel goed behandeld is. Als dit plaatmateriaal op maat gezaagd wordt, moeten de randen wel behandeld worden met randsealer voor optimale duurzaamheid.

Okoumé multiplex plaat

Mooi plaatmateriaal met een goede prijs-kwaliteit verhouding is okoumé multiplex. Deze sterke platen zijn gemaakt van watervast verlijmd okoumé hout. Hierdoor is dit plaatmateriaal erg duurzaam en kan het goed tegen vocht en wordt het vaak buiten toegepast. Er zijn veel verschillende mogelijkheden met okoumé multiplex platen, bijvoorbeeld voor de afwerking van een dakkapel of boeideel van een overkapping. Andere voordelen zijn de mooie egale kleur én het lichte gewicht waardoor het makkelijker te verwerken is.

Vragen over plaatmateriaal?

Je ziet het: ook voor plaatmateriaal kun je terecht bij Vandentop Tuinhout! Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag je vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin om je voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!