close2

Zadeldak overkapping

Een overkapping met puntdak is veelzijdig en mooi. Het zadeldak heeft een klassieke en toch ook strakke vorm waardoor deze houten overkapping bij elke tuinstijl past. Bovendien kun je er veel kanten mee op. Hoe ga jij deze mooie zadeldak overkapping gebruiken? Als tuinkamer, carport of ...?

Kleuren & afmetingen overkapping Sallinge

Je kunt zadeldak overkapping Sallinge helemaal naar jouw wensen en stijl aanpassen. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende uitvoeringen, zoals een overkapping van onbehandeld douglashout. Dit heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en de kleur zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. Met een overkapping van blank geïmpregneerd en groen geïmpregneerd hout geniet je ook van de natuurlijke uitstraling, maar gaat de vergrijzing door de impregnering van het hout minder snel. Er is ook een bruin geïmpregneerde variant die een warme uitstraling heeft. En zoek je een stijlvolle overkapping, dan is de zwarte zadeldak overkapping Sallinge een aanrader. 

Deze zadeldak overkapping is leverbaar in verschillende afmetingen. Je kunt kiezen uit twee dieptematen en twee breedtematen, zodat je zelf de overkapping kunt samenstellen die bij jouw en jouw wensen past. Er is een diepte van 344 en 444 cm mogelijk en voor de breedte is er keuze uit 447 en 557 cm. 

Verschil zadeldak en kapschuur

Als je graag een overkapping met klassieke uitstraling in je tuin wilt zetten, dan is een overkapping met puntdak een goede keuze. De zadeldak overkapping die je hierboven ziet is de meest klassieke uitvoering van een puntdak. Het verschil tussen een zadeldak en kapschuur is de lengte van de dakdelen. Een zadeldak heeft twee gelijke schuine delen, terwijl een kapschuur ongelijke schuine delen heeft. Hierdoor is een kapschuur wat minder strak dan een zadeldak overkapping. Wil je daar mee over weten? Bekijk dan onze kapschuur overkappingen.

Het voordeel van een zadeldak overkapping is de strakke en klassieke vorm van het puntdak. Het past daardoor in veel soorten tuinen, vooral als je huis ook een zadeldak heeft. Zo heb je alles in dezelfde stijl. Daarnaast geeft het puntdak een ruimtelijk gevoel als je eronder zit, omdat je ook onder de overkapping geniet van het hoge puntdak.