close2

Kapschuur

Zoek je een authentieke houten overkapping met puntdak? Dan is een kapschuur de perfecte keuze! En het is niet alleen mooi, maar ook handig om lekker droog buiten te zitten. Of misschien je auto onder te parkeren. Of... wat ga jij doen met deze mooie kapschuur overkapping?

Kleuren & afmetingen kapschuur Norheim

De vorm van een kapschuur heeft een landelijke uitstraling, maar je kunt deze houten overkapping ook aanpassen aan jouw stijl. Er zijn namelijk verschillende kleuren leverbaar die allemaal net een ander accent aan de kapschuur geven. Houd je van een warme kleur dan is bruin geïmpregneerd douglashout een goede keuze. Mag het wat lichter en natuurlijker, kies dan voor onbehandeld douglas hout. De kleur hiervan vergrijst prachtig na verloop van tijd. Ook de blank en groen geïmpregneerde douglas kapschuren hebben een natuurlijke uitstraling, maar zullen door de impregnatie wat minder snel vergrijzen. En wil je graag een landelijke kapschuur overkapping met stoer accent? Dan is de zwarte kapschuur Norheim perfect voor jou. 

Kapschuur Norheim is ook leverbaar in verschillende afmetingen. Je kunt kiezen uit een diepte van 344 of 444 cm. De beschikbare breedtematen zijn: 447 en 547 cm. Zo kun je zelf kiezen hoeveel ruimte je wilt om lekker buiten te kunnen zitten of om je auto droog neer te zetten. 

Verschil kapschuur en zadeldak overkapping

Er zijn verschillende soorten overkappingen met puntdak. Meestal wordt voor een kapschuur gekozen vanwege de landelijke uitstraling. Maar er zijn ook zadeldak overkappingen. Wat is het verschil tussen een kapschuur en zadeldak? Dat is de lengte van de dakdelen. Een kapschuur heeft een ongelijk dak met een kort schuin dak aan de voorzijde en een langer schuin dak aan de achterzijde. Bij een zadeldak zijn de schuine dakdelen een lang. Dit ziet er wat klassieker en strakker uit. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan onze zadeldak overkappingen.

Het ongelijke dak van een kapschuur heeft een minder strakke uitstraling dan een zadeldak. Daarnaast heeft een kapschuur een wat meer open uitstraling aan de voorzijde door het korte schuine dak. Van oudsher staan kapschuren vaak bij boerderijen en worden gebruikt voor opslag van gereedschap, hierdoor heeft dit model houten overkapping ook een nostalgisch karakter.