close2

Bouten & moeren

Zorg voor een stevige bevestiging van je tuindeur, fundering van jouw vlonder of houtconstructie met onze bouten en moeren! 

Filteren
close2

Toont 1-18 van 19 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 19 producten

Slotbout

Slotbouten kunnen voor ontzettend veel verschillende toepassingen gebruikt worden! Eén ding is zeker: met de bouten wordt een stevige constructie gemaakt. Ze worden dan ook voornamelijk gebruikt voor het bevestigen van onderliggers aan funderingspalen voor een vlonder, maar ook om damwand te plaatsen of een hek te maken. En het fijne is, de slotbouten zijn er in verschillende uitvoeringen. Naast de RVS slotbouten zijn er ook verzinkte slotbouten die goed bestand zijn tegen roest. En wat dacht je van een zwarte slotbout? Voor een stoere afwerking van je houtconstructie kan een zwarte slotbout nét even dat verschil maken. Voor een veilige afwerking van slotbouten kan ook de afdekkap gebruikt worden! Pluspunt: het zorgt voor een stijlvolle afwerking.

Draadeind

Draadeinden worden veel gebruikt in de bouw. Ze zijn dan ook erg bekend onder de naam draadstang. In de houtbouw worden draadeinden veel gebruikt om constructies stevig te bevestigen. Dit door ze te combineren met zeskantmoeren of zelfborgende moeren. Draadeinden zijn over de hele lengte voorzien van schroefdraad en kan zelf op maat gemaakt worden.  

Houtdraadbout

Onze zwarte houtdraadbouten zorgen voor een ijzersterke verbinding in eigenlijk alle soorten tuinhout! Ze zijn voorzien van stevige boorpunt, waardoor ze snel en eenvoudig in het hout geboord worden. Daarnaast zorgt de zeskantkop voor een stoere en moderne afwerking. Door deze bouten te combineren met pluggen, kunnen ze ook in steen of beton vastgezet worden. De zwarte houtdraadbouten in ons assortiment zijn afkomstig uit de Blackline serie.

Sluitring

Ook sluitringen zijn handig bij het bouwen van een houtconstructie. Als u gebruikmaakt van een sluitring bij de montage zorgt u voor een goede drukverdeling. De sluitringen zijn er in meerdere materiaalsoorten: verzinkt, RVS en zwart. Via de filters vindt je eenvoudig de juiste voor jouw klus.

Carrosseriering

Nog zo’n handig onderdeel: de carrosseriering. De ideale oplossing om te zorgen voor stevige montage. De carrosseriering vult de ruimte tussen de verbindingen en verdeelt de druk op het hout. Dat voorkomt schade en zwakke plekken in de constructie. In ons assortiment vindt je diverse carrosserieringen: verzinkt, RVS en zwart. En het handigste: je bestelt een carrosseriering eenvoudig online samen met alle andere benodigdheden voor houtbouw. Zo kun je meteen na levering aan de slag!

Borgmoer

Moet een houtconstructie tegen een stootje kunnen? Denk dan aan het gebruiken van een borgmoer. Het voordeel van de borgmoer is dat deze niet lostrilt, wat handig kan zijn bij houtconstructies die intensief gebruikt worden. Een borgmoer is een speciale moer met een kunststof ‘kraag’ aan de binnenkant die zicht vastzet op de bout of het draadeind. Zo zorgt de moer voor een zeer stevige verbinding!

Dopmoer

Naast stevigheid is een nette afwerking van een houtconstructie ook belangrijk. Daarbij komen dopmoeren zeker van pas. Dankzij de ronde bovenkant is de dopmoer mooi om te zien en kan het ook een stijlvolle toevoeging zijn aan de constructie. Een ander voordeel is dat je door de dopmoer geen scherpe kanten meer heeft, het is dus ook een veilige manier van afwerken.

Koppelmoer

Aan de naam is al te zien waar de koppelmoer voor bedoeld is: het koppelen van draadeinden en stangen. Deze moer wordt daarom ook wel verbindingsmoer of verlengmoer genoemd. Een draadeind of draadstang heeft schroefdraad over de hele lengte ervan. Er zit geen kop op zodat je er aan beide kanten een moer op kunt draaien. Met een koppelmoer kun je draadeinden en draadstangen daardoor eenvoudig en stevig aan elkaar vastmaken.

Zeskantmoer

Het is niet moeilijk om te bedenken waar de naam van deze moer vandaan komt, want de vorm van de zeskantmoer heeft simpelweg zes kanten. Het is een goede moer om een slotbout mee vast te zetten en wordt vaak gebruikt. Naast een stevige afwerking is het natuurlijk ook belangrijk dat een houtconstructie er na montage netjes uitziet. Daarom hebben wij voor de verschillende soorten slotbouten bijpassende zeskantmoeren. Zo zijn er verzinkte zeskantmoeren, maar ook speciale zwarte zeskantmoeren die passen bij de zwarte slotbouten.

Hoe weet ik welke bout of moer ik nodig heb?

Misschien weet je precies welke bout of moer je nodig hebt, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je er niet zelf uitkomt. Geen probleem, want je kunt altijd bij ons terecht met je vragen. Onze verkoopmedewerkers kunnen je uitstekend adviseren over de juiste materialen voor jouw klus. Neem contact met ons op of kom langs bij onze vestiging in Barneveld.