close2

Vlonderschroeven & vlonderclips

Voor een degelijke en stevige bevestiging van uw vlonderplanken zijn er speciale vlonderschroeven. Deze schroeven kunt u gebruiken voor het moeiteloos vastzetten van harde houtsoorten, zonder voor te boren! Daarnaast zijn de vlonderschroeven van RVS (Roestvrij staal) en zullen dus geen roestvlekken veroorzaken op hardhouten vlonderplanken, geïmpregneerde vuren, grenen of douglas vlonderplanken of terrastegels

Er zijn ook speciale vlonder clips waarmee u bepaalde soorten vlonderplanken eenvoudig kunt leggen. Dankzij de clips zijn schroeven niet zichtbaar en dat zorgt voor een mooie strakke uitstraling van uw vlonder.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 25 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 25 producten

Hoeveel schroeven per vlonderplank?

U vraagt zich wellicht af hoeveel schroeven er per vlonderplank nodig zijn. Goed om te weten, is dat bij iedere vlonderplank een montagehandleiding te vinden is. Hierin staat duidelijk omschreven hoe u een vlonder legt.

Een algemene richtlijn is dat er per plank, per onderligger twee vlonderschroeven nodig zijn, die u in de breedte van de plank schroeft. Heeft u dus 5 onderliggers met 5 planken? Dan heeft u per vlonderplank 10 schroeven nodig en in totaal voor de gehele vlonder 50 schroeven.

Welke dikte schroeven voor een vlonderplank?

Wanneer het gaat om de lengte van de schroeven, is ons advies om te kiezen voor een schroef die 3 centimeter de onderligger in gaat. Dit betekent dat vlonderplanken met een dikte van 2,1 cm een schroef voorgeschreven wordt van 5 cm lang en vlonders met een dikte van 2,4 en 2,8 cm schrijven we de schroeven voor met een lengte van 6 centimeter.

Vlonderschroeven RVS

Onze vlonderschroeven zijn gemaakt van uiterste duurzame RVS 410 kwaliteit. U kunt kiezen uit verschillende lengtes, de diameter van alle vlonderschroeven is 5 mm. De kop van de schroef is zo gemaakt, dat deze precies in de groef van de plank valt. Dat maakt de schroeven heel geschikt voor gebruik bij het bevestigen van vlonderplanken voor vlonders en terrassen. 

De RVS vlonderschroeven zijn ook verkrijgbaar als vlonderschroef met bruine coating, waardoor de schroeven nog minder opvallen bij hardhouten vlonderplanken en bruin geïmpregneerde douglas vlonderplanken.

Vlonderclips

Voor de bevestiging van composiet vlonderplanken worden vaak vlonderschroeven gebruikt. Maar dit is niet altijd nodig. Voor een aantal soorten vlonderplanken uit ons assortiment hebben wij speciale vlonder clips waarmee u de planken kunt bevestigen. Ideaal, want deze clips zijn vaak onzichtbaar en dat zorgt voor een vlonderterras met strakke en verzorgde uitstraling.

Vragen over vlonderschroeven & vlonder clips?

U ziet het: ook voor vlonderschroeven en vlonderclips kunt u terecht bij Vandentop Tuinhout! Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. En natuurlijk bent u ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag uw vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin om u voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!