close2

Onderliggers, funderingspalen & tegeldragers

Bij het leggen van vlonderplanken is een goede onderconstructie heel belangrijk. Daarom vind je bij Vandentop Tuinhout ook een uitgebreid assortiment onderliggers waarmee je een stevige vlonder kunt leggen. Ga je een vlonder aan het water leggen? Dan heb je ook funderingspaaltjes nodig. Onder het productaanbod leggen we uit welk type onderligger past bij de diverse soorten vlonderplanken

Voor een stabiele onderconstructie op een oneffen ondergrond raden we onze tegeldragers aan. Deze zijn verstelbaar, waardoor je ook op een oneffen oppervlak toch een stabiel vlonderterras kunt leggen.

Filteren
close2

14 producten

Filteren
close2

14 producten

Om een vlonder te leggen is een goede onderconstructie van groot belang. Hiervoor zijn er verschillende soorten beschikbaar. We leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Funderingspalen vlonder

Als je een vlonder gaat leggen aan het water of op een natte ondergrond dan is het verstandig om deze constructie wat hoger te maken met funderingspaaltjes. Deze palen zijn van duurzaam hardhout. Met schotelkopschroeven kun je de onderliggers hieraan vastmaken.

Geïmpregneerde onderliggers

Onderliggers van geïmpregneerd vuren- en grenenhout kun je gebruiken als onderconstructie voor een vlonder, dakterras of het leggen van tuintegels. Voor de bevestiging van de vlonderplanken op de onderliggers zijn er vlonderschroeven of clips leverbaar. De onderliggers zijn gladgeschaafd en geïmpregneerd, hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken en extra duurzaam. Onze ervaring is dat de geïmpregneerde onderliggers gemiddeld ongeveer 10 jaar meegaan.

Hardhouten onderliggers

De naam zegt het al: hardhout is een harde houtsoort. Deze hardhouten onderliggers gaan dan ook langer mee, de gemiddelde levensduur kan oplopen tot wel 25 jaar. Met de vlonderschroeven kun je de vlonderplanken goed op deze hardhouten onderliggers bevestigen. 

De onderliggers zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en kopmaten. Over het algemeen zijn de onderliggers kopmaat 4x6 cm voldoende voor het leggen van een vlonder. Omdat deze echter maar in één lengte verkrijgbaar is, kun je ook onderliggers met kopmaat 4,5x7 cm bestellen. Bovendien hebben wij een extra dikke kopmaat van 4,5x9 in het assortiment, die we aanraden bij het plaatsen van een vlonder aan het water. Deze hardhouten onderligger geeft dan net wat meer stevigheid aan de onderconstructie. 

Composiet onderliggers

Voor composiet vlonderplanken zijn er speciale composiet onderliggers in diverse afmetingen. Deze zijn alleen geschikt voor het plaatsen van een vlonder op een volledig verharde ondergrond. Is het de bedoeling dat het composiet vlonder op funderingspalen bevestigd wordt? Gebruik dan hardhouten onderliggers.

Welke onderligger heb ik nodig voor mijn vlonder?

Over het algemeen raden wij bij houten vlonders aan om altijd hardhouten onderliggers te gebruiken vanwege de hoge duurzaamheid. Verder adviseren wij het volgende: 

Hardhouten vlonderplanken : hardhouten onderliggers
Bamboe vlonderplanken : hardhouten onderliggers
Composiet vlonderplanken : composiet onderliggers
Douglas vlonderplanken : hardhouten onderliggers

Verstelbare tegeldragers

Is de ondergrond van je vlonderterras niet helemaal gelijk? Dan zijn onze verstelbare tegeldragers oftewel terrasdragers de oplossing. Hiermee stel je op elke plek de juiste hoogte in en kun je er dus voor zorgen dat jouw terras toch mooi recht ligt. Het is wel belangrijk om de tegeldragers goed vast te zetten zodat ze niet gaan schuiven en het terras niet scheef komt te liggen.

Naast verstelbare dragers zijn er ook vaste terrasdragers verkrijgbaar. En ga je een vlonder op een dakterras leggen, dan zijn onze rubberen tegeldragers aan te raden. Dit zijn een soort rubberen tegels die je als ondergrond legt voor de onderliggers en vlonderplanken. Met deze tegeldragers bescherm je het dak en bovendien werken ze ook geluidswerend.

Vragen over onderliggers, funderingspaaltjes & tegeldragers?

Twijfel je nog over de juist onderliggers, funderingspaaltjes of tegeldragers? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag. En natuurlijk ben je ook altijd welkom bij een van onze vestigingen. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag al je vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin. Op de contactpagina vind je alle adressen en contactgegevens.