close2

Onderliggers, funderingspalen & tegeldragers

Bij het leggen van vlonderplanken is een goede onderconstructie heel belangrijk. Daarom vindt u bij Vandentop Tuinhout ook een uitgebreid assortiment onderliggers waarmee u een stevige vlonder kunt leggen. Gaat u een vlonder aan het water leggen? Dan heeft u ook funderingspaaltjes nodig. Onder het productaanbod vindt u meer uitleg over welk type onderligger past bij de diverse soorten vlonderplanken

Voor een stabiele onderconstructie op een oneffen ondergrond kunnen we u onze tegeldragers adviseren. Deze zijn verstelbaar, waardoor u ook op een oneffen oppervlak toch een stabiel vlonderterras kunt leggen.

Filteren
close2

12 producten

Filteren
close2

12 producten

Om een vlonder te leggen is een goede onderconstructie van groot belang. Hiervoor zijn er verschillende soorten beschikbaar. We leggen u graag uit wat de mogelijkheden zijn.

Funderingspalen vlonder

Als u een vlonder gaat leggen aan het water of op een natte ondergrond dan is het verstandig om deze constructie wat hoger te maken. Hiervoor kunt u funderingspaaltjes gebruiken. Deze palen zijn van duurzaam hardhout. Met schotelkopschroeven kunt u de onderliggers hieraan vastmaken.

Geïmpregneerde onderliggers

Onderliggers van geïmpregneerd vuren- en grenenhout kunt u gebruiken als onderconstructie voor een vlonder, dakterras of het leggen van tuintegels. Voor de bevestiging van de vlonderplanken op de onderliggers kunt u vlonderschroeven of clips gebruiken. De onderliggers zijn gladgeschaafd en geïmpregneerd, hierdoor zijn ze gemakkelijk te verwerken en extra duurzaam.Onze ervaring is dat de geïmpregneerde onderliggers gemiddeld ongeveer 10 jaar meegaan.

Hardhouten onderliggers

De naam zegt het al: hardhout is een harde houtsoort. Deze hardhouten onderliggers gaan dan ook langer mee, de gemiddelde levensduur kan oplopen tot wel 25 jaar. Met de vlonderschroeven kunt u de vlonderplanken goed op deze hardhouten onderliggers bevestigen. 

De onderliggers zijn verkrijgbaar in diverse lengtes en kopmaten. Over het algemeen zijn de onderliggers kopmaat 4x6 cm voldoende voor het leggen van een vlonder. Omdat deze echter maar in één lengte verkrijgbaar is, kunt u ook onderliggers met kopmaat 4,5x7 cm bestellen. Bovendien hebben wij een extra dikke kopmaat van 4,5x9 in het assortiment, die we aanraden bij het plaatsen van een vlonder aan het water. Deze hardhouten onderligger geeft dan net wat meer stevigheid aan de onderconstructie. 

Composiet onderliggers

Voor composiet vlonderplanken zijn er speciale composiet onderliggers in diverse afmetingen. Deze zijn alleen geschikt als deze op een volledig verharde ondergrond geplaatst worden. Is het de bedoeling dat het composiet vlonder op funderingspalen bevestigd wordt? Gebruik dan hardhouten onderliggers! 

Welke onderligger heb ik nodig voor mijn vlonder?

Over het algemeen raden wij bij houten vlonders aan om altijd hardhouten onderliggers te gebruiken vanwege de hoge duurzaamheid. Verder adviseren wij het volgende: 

Hardhouten vlonderplanken : hardhouten onderliggers
Bamboe vlonderplanken : merbau onderliggers
Composiet vlonderplanken : composiet onderliggers
Douglas vlonderplanken : hardhouten onderliggers

Verstelbare tegeldragers

Is de ondergrond van uw vlonderterras niet helemaal gelijk? Dan zijn onze verstelbare tegeldragers oftewel terrasdragers de oplossing. Hiermee stelt u op elke plek de juiste hoogte in en kunt u er dus voor zorgen dat uw terras toch mooi recht ligt. Het is wel belangrijk om de tegeldragers goed vast te zetten om te voorkomen dat deze gaan schuiven en het terras scheef komt te liggen.

Naast verstelbare dragers zijn er ook vaste terrasdragers verkrijgbaar. En gaat u een vlonder op een dakterras leggen, dan zijn onze rubberen tegeldragers aan te raden. Dit zijn een soort rubberen tegels die u als ondergrond legt voor de onderliggers en vlonderplanken. Met deze tegeldragers beschermt u het dak en bovendien werken ze ook geluidswerend.

Vragen over onderliggers, funderingspaaltjes & tegeldragers?

U ziet het: ook voor onderliggers, funderingspaaltjes & tegeldragers kunt u terecht bij Vandentop Tuinhout! Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag. En natuurlijk bent u ook altijd welkom bij onze vestiging in Barneveld. Onder het genot van een kopje koffie beantwoorden we graag uw vragen en kunnen we een rondje lopen in onze showtuin om u voorbeelden te laten zien van onze producten. Graag tot ziens!