close2

Douglas hout

Van nature sterk & duurzaam: dat is douglashout. Deze houtsoort heeft een mooie roze-achtige kleur en gaat onbehandeld 10 tot 15 jaar mee. Vandentop Tuinhout is specialist in douglashout en op onze site vind je dan ook een groot assortiment met onder meer: douglas palen, douglas planken, douglas balken, Zweeds rabatplanken, douglas rabatdelen, douglas dakbeschot, schoren en douglas houten deuren en ramen.

Filteren
close2
Filteren
close2

Kleuren douglashout

Van nature heeft douglashout een warme roze-achtige kleur, waardoor het vaak onbehandeld wordt toegepast. De kleur vergrijst dan langzamerhand door weersinvloeden, wat de natuurlijke uitstraling benadrukt. Het vergrijzen is een natuurlijke eigenschap en heeft geen invloed op de duurzaamheid van het hout.

Bij Vandentop Tuinhout kun je ook gekleurd Douglas hout kopen. Bijvoorbeeld voor het maken van een mooie zwarte schutting, grijze wand in je veranda of een zwarte overkapping. Je vindt de diverse mogelijkheden bij het productenoverzicht van de douglas planken en douglas palen. Wil je graag een kleur die er niet tussen staat? Neem dan gerust contact met ons op! Wij kunnen op aanvraag ook douglashout in andere RAL- kleuren leveren.

Structuur douglashout

Je kunt bij ons fijnbezaagd en glad geschaafd douglashout kopen. Het fijnbezaagde hout is lichtruw en dat zorgt voor een mooie robuuste uitstraling. Dit is met name bij grotere houtconstructies, zoals veranda's en overkappingen erg mooi. De ruwe structuur benadrukt ook het landelijke karakter van douglashout.

De glad geschaafde producten hebben een gladdere structuur en dat zorgt voor een wat strakkere uitstraling. 

Verschil Lariks hout en Douglashout

Vaak wordt douglashout in één adem genoemd met Lariks / larix hout. Maar deze houtsoorten verschillen wel degelijk van elkaar. De kwaliteit van douglas is beter dan die van Lariks en de kleur is warmer. 

Waar komt douglashout vandaan?

Ons douglashout komt van douglassparren in het Duitse Zwarte Woud. Het hout groeit hier langzaam waardoor de kwaliteit beter is.

Douglas hout kopen

Op onze site vind je een groot assortiment en kun je eenvoudig online je douglas hout kopen. Maar ook op onze vestiging in Barneveld hebben wij een grote voorraad. Je bent van harte welkom om langs te komen om douglashout te kopen. In onze showtuin kun je ook diverse producten van douglashout bekijken en zien wat er allemaal mogelijk is.

Vragen over douglashout?

Je  ziet het: er is veel keuze in producten van douglashout. We kunnen ons voorstellen dat je er misschien vragen over hebt. Stel ze gerust! Neem contact op of kom langs voor advies bij onze vestiging in Barneveld. Wij hebben hier ook een showtuin waar je douglashout kunt bekijken.