close2

Thermisch gemodificeerd vuren

Zoek je houten gevelbekleding met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Dan is thermisch gemodificeerd vuren een goede keuze! Deze mooie zachthoutsoort wordt thermisch verduurzaamd door een proces met warmte en stoom. Bij de thermische modificatie worden geen chemicaliën gebruikt, waardoor thermo vuren gevelbekleding ook een milieuvriendelijke keuze is.

Thermisch verduurzaamd vuren

Vurenhout is van nature niet erg duurzaam en is onbehandeld ook niet geschikt om buiten te plaatsen. Daarom wordt het vaak als geïmpregneerd hout verkocht, want door impregnatie wordt het hout duurzamer en gaat het langer mee, zo’n 10 tot 15 jaar. Maar thermisch verduurzaamd vuren heeft een nog gunstigere levensduur, gemiddeld 20 jaar en vaak nog langer. Bovendien wordt bij impregneren vaak een chemische stof gebruikt en bij thermische modificatie niet, waardoor het dus ook een milieuvriendelijke keuze is.

Thermo vuren gevelbekleding

Thermo vurenhout heeft een aantrekkelijke prijs en door de hoge duurzaamheid een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien is het een mooie houtsoort. Vuren heeft zichtbare noesten en kwasten waardoor het een klassieke uitstraling heeft. Zoek je een houtsoort met modernere uitstraling, dan is ayous gevelbekleding een betere keuze. Ayous heeft namelijk geen noesten en kwasten en daardoor een gladder oppervlak.
Door de thermische modificatie heeft thermo vuren een mooie bruine gloed in plaats van de meer geel-achtige kleur die vuren van nature heeft. Dit zorgt voor een warme uitstraling. Als je thermo vuren als gevelbekleding gebruikt, dan zal het (net als andere houtsoorten) na verloop van tijd vergrijzen. Dit is een natuurlijke eigenschap en de zilvergrijze kleur heeft de houten gevel nog meer karakter. Bovendien heeft het geen invloed op de levensduur van het thermo vuren.

Een ander groot voordeel van thermisch gemodificeerd vuren is dat het hout ook minder ‘werkt’. De vorm is stabieler en het hout zal veel minder uitzetten en krimpen dan onbehandeld vuren.

Wat is er mogelijk met thermisch gemodificeerd vuren?

Meestal wordt thermisch verduurzaamd vuren toegepast als gevelbekleding. Door de behandeling die het hout ondergaan heeft, is het namelijk ook licht van gewicht. Dat maakt dat het gemakkelijk op hoogte te monteren is. Daarnaast zorgt de duurzaamheid ervoor dat je er lang plezier van hebt en hoef je dus niet binnen korte tijd opnieuw gevelbekleding te monteren. Thermisch gemodificeerd vuren kan ook als schutting geplaatst worden. Wil je daar meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en advies. We helpen je graag!

Thermo vuren gevelbekleding profielen

In ons assortiment vind je planken van thermisch gemodificeerd vuren in verschillende profielen. Zo kun je helemaal zelf bepalen hoe de uitstraling van je gevel moet worden. Met channelsiding planken krijg je een strakke gevel, ze sluiten mooi op elkaar en vormen daardoor een mooi geheel. Wil je het graag wat moderner, dan kun je ook kiezen voor een double of tripple profiel. Deze planken zijn aan de bovenzijde in smalle banen geschaafd. Hierdoor krijg je uiteindelijk een mooie gevel met smalle, strakke lijnen. Het is een wat ‘drukker’ gezicht dan de channelsiding profielen, maar ook stijlvol.

Naast de verschillende profielen kun je ook kiezen uit blank thermo vuren of zwarte thermisch gemodificeerde vuren planken. De zwarte planken benadrukken de vorm van de gevel en hebben een moderne uitstraling. Ze zijn ook zeer geschikt voor het creëren van een fraai contrast bijvoorbeeld bij huizen met een witte stenen gevel.