close2

Zwart hout

Met zwart hout kan je veel kanten op! Van een schutting met zwarte planken tot stevige houten constructies van zwarte douglas balken en van zwarte gevelbekleding tot een terras van zwarte vlonderplanken. Waar je ook mee bezig gaat, bij Vandentop Tuinhout vind je alle benodigdheden. Daarnaast is al ons zwart hout zwart geborsteld of gespoten, waardoor het jarenlang mooi blijft, niet snel vervaagd en een prachtige diepzwarte kleur heeft. Nog niet zeker hoe je zwart hout in jouw tuin wil toepassen? Lees hieronder een aantal mogelijkheden met het zwarte hout in ons assortiment!

Filteren
close2

Toont 1-18 van 21 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 21 producten

Zwarte planken

Wanneer je zelf aan de slag gaat met het maken van een zwarte schutting of het monteren van wandbekleding zijn zwarte planken onmisbaar! Gebruik bijvoorbeeld zwarte schuttingplanken van 2 cm dik en 20 cm breed om een moderne tuinafscheiding te maken door deze aan stevige zwarte douglas palen te bevestigen. Of combineer de zwarte planken juist met palen van blank douglas hout voor een mooi kleurcontrast. Het voordeel van een zwarte schutting maken met rechte planken is dat je zelf de hoeveelheid doorkijk kan bepalen van jouw schutting. 

Weet je al zeker dat je geen doorkijk wil? Dan zijn zwarte rabat planken een hele goede keuze! Kies bijvoorbeeld voor zwart halfhouts rabat om gemakkelijk een strakke zwarte schutting te plaatsen. Deze planken hebben een sponning waardoor ze bij montage overlappen en daardoor voor een strakke afwerking zorgen. Toch een speels karakter toevoegen aan de schutting? Wissel af met verschillende breedtes halfhouts rabat, zoals bij dit project!

Een andere optie voor een stijlvolle zichtdichte schutting zijn planken van zwart Zweeds rabat. De dikte van deze zwarte planken neemt taps toe, wat een mooi potdeksel effect geeft. Daarnaast zorgt de uitsparing aan één kant van de plank voor een gemakkelijke montage, aangezien de potdekselplanken over elkaar heen vallen.

Zwarte houten balken

Houten balken komen bij veel tuinprojecten van pas, zoals een overkapping, pergola of als decoratie in de tuin. In ons assortiment vind je zwarte douglas balken en zwarte latten van verschillende afmetingen. Welke afmeting je nodig hebt hangt af van het project, zo zal je voor een stevige constructie van een zwarte overkapping dikkere balken nodig hebben dan voor een pergola. 

Net als de planken zijn onze zwarte douglas balken geborsteld met zwarte verf (RAL 9005). Dit zorgt ervoor dat de balken een diepzwarte kleur hebben en je de ‘vlam’ in het hout goed blijft zien. Daarnaast zijn de zwarte houten balken fijnbezaagd wat ze een ruwe structuur geeft. Dit zorgt voor een stoere uitstraling van het zwarte hout, die zeker met de kleur goed in de moderne tuin past.

 

Zwarte palen

Net als bij de balken kan je houten palen voor veel verschillende projecten gebruiken. De smallere zwarte palen in ons assortiment worden veel gebruikt als schuttingpalen. Zo kan je deze prachtig combineren met een tuinscherm van blank douglas hout voor een mooi kleurcontrast. Ga je aan de slag met een grotere houten constructie zoals een overkapping, tuinhuis of kapschuur? Dan komen de zwarte palen van bijvoorbeeld 15x15 cm of 20x20 cm goed van pas.

Zwart hout bijwerken

Wanneer zwart hout een tijd in de tuin staat, zal het door weersinvloeden wat gaan vergrijzen. Om de mooie kleur van het hout te behouden kan je het zwarte tuinhout bijwerken met zwarte beits of verf. Ook wanneer je blank hout in de tuin hebt, kan deze zwarte beits gebruiken om dit hout een diepzwarte kleur te geven.

Naast dat de zwarte verf zorgt voor een mooie kleur van het hout, geeft dit extra bescherming. De zwarte beits beschermt namelijk tegen blauwzwam, schimmels en vocht, waardoor je nog lang geniet van je prachtige tuinproject van zwart hout!

Benieuwd naar alle mogelijkheden van zwart hout in jouw tuin? Bekijk ons assortiment hierboven of neem contact op met een van onze medewerkers. Onze contactgegevens vind je hier.