close2
Filteren
Selectie verfijnen
Gewenste afwerking:
  1. Bandgezaagd 2 producten
  2. Geschaafd 6 producten
  3. Fijnbezaagd 24 producten

Douglas balken

Douglashout staat bekend om de goede draagkracht: dat maakt een douglas balk dan ook een goede keuze voor je overkapping of veranda. Je kunt bij Vandentop Tuinhout kiezen uit diverse afmetingen en kleuren douglas balken. Bovendien hebben wij geschaafde douglas balken en balken van fijnbezaagd, ruw hout. De ruwe douglas balken hebben een extra robuuste uitstraling.

Filteren
close2

Toont 1-18 van 33 producten

Filteren
close2

Toont 1-18 van 33 producten

Kleuren douglas balken

Hou je van een natuurlijke uitstraling, dan kun je kiezen voor onze douglas balken van blank, onbehandeld hout. Deze balken hebben een warme roze-achtige kleur die kenmerkend is voor douglashout. Als het hout buiten gebruikt wordt, zal het door weersinvloeden mooi vergrijzen. Dat is een natuurlijk eigenschap van onbehandeld douglas hout en heeft geen invloed op de levensduur ervan. Je kunt de originele kleur van het hout behouden met HK Lazuur Douglas.

Naast de blanke houten balken hebben wij ook geïmpregneerde douglas balken, bruine balken en zwarte douglas balken.

Afmetingen douglas balken

Wij hebben een grote voorraad balken in diverse afmetingen. Heb je een afmeting nodig die niet in ons productenoverzicht staat? Neem dan gerust contact met ons op! Op aanvraag kunnen wij vaak ook specifieke gewenste maten Douglas balken leveren.

Hoge kwaliteit douglas balken

Onze douglas balken zijn van hoge kwaliteit, dat komt onder andere door de zaagmethode. Het hout is namelijk ‘4 ex-log’ gezaagd. Bij deze methode worden er uit een stam douglashout vier balken gezaagd, waardoor het hart van het hout maar voor een deel in de balk zit. Dat zorgt voor een stabieler product wat minder snel kromtrekt en scheurt. Overigens zal een douglas balk altijd wat scheurtjes vertonen. Dit is een natuurlijke eigenschap van het hout en heeft geen invloed op de sterkte en de levensduur.

Vragen over douglas balken?

Voor douglas balken ben je bij Vandentop Tuinhout dus aan het juiste adres! Meer weten? Neem gerust even contact met ons op via ons telefoonnummer of mailadres. We helpen je graag verder! Bekijk hier onze contactgegevens.

Langskomen mag uiteraard ook! Je vindt ons aan de Wesselseweg 46 in Barneveld. Hier is ook een showtuin waar we verschillende producten aan je kunnen laten zien.

Bekijk ook onze andere producten van douglashout:

Douglas planken

Douglas palen

Douglas Zweeds rabat

Douglas rabatdelen