close2
Veranda verlichting voor sfeervolle avonden
BLOG ARTIKEL

Veranda verlichting voor sfeervolle avonden

date 11 juli 2022

Wil je jouw veranda nog gezelliger maken? Dan is veranda verlichting een goed idee! Het kan heel praktisch zijn, omdat je bijvoorbeeld graag ’s avonds een boek wilt lezen. Maar je kunt ook kiezen voor verlichting die vooral zorgt voor een gezellige sfeer. En allebei kan natuurlijk ook!

Het is handig om van tevoren een soort lichtplan te maken voor je veranda verlichting. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het niet. Kijk goed waar je graag zit op de veranda en waar je dus licht nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een stoel waarin je graag zit om een boek te lezen? Dan is het handig om daar wat feller licht te hebben dan in het hoekje waar je graag gezellig wat drinkt met vrienden of familie. Onze tip: maak eenvoudig schets van de indeling van je veranda. Je kunt dan precies zien op welke plekken een lamp handig is en de veranda verlichting dus helemaal afstemmen op jouw wensen.

Hoeveel verlichting op je veranda?

Een veranda zit vaak aan het huis vast. Hierdoor is de keuze voor veranda verlichting anders dan bij het kiezen van verlichting voor een overkapping. Hoeveel verlichting je nodig hebt, hangt dan namelijk af van de hoeveelheid licht die vanuit het huis op de veranda schijnt. En heb je een veranda met dicht dak? Dan heb je sneller licht nodig ’ s avonds dan bij een veranda met lichtstraten.

Veranda spotjes

Als je op zoek gaat naar veranda verlichting, dan kom je al snel veranda spotjes tegen. Het voordeel van spotjes is dat ze niet erg groot zijn en dat je ze direct aan het plafond van de veranda kunt bevestigen. Er hangt dan dus niets in de weg en je geniet toch van sfeervolle verlichting. Met veranda spotjes kun je ook heel gericht verlichting aanbrengen, precies op de plek waar je graag licht wilt hebben. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als praktische verlichting, je kunt er dan ook meerdere dicht bij elkaar plaatsen om nog meer profijt te hebben van het licht.

Wandlamp veranda

Zoek je meer subtiele veranda verlichting? Dan is een veranda wandlamp een goede keuze. Bij een wandlamp schijnt het licht naar beneden en langs de muur heen, waardoor het een subtiele verlichting is. Wil je graag een stijlvolle wandlamp dan kun je ook kiezen voor een lamp met twee lichtbundels, deze schijnt zowel naar boven als naar beneden. Dit zorgt voor een prachtige lichtvorm als het donker is. Zo ziet je veranda er ’s avonds niet alleen gezellig, maar ook stijlvol uit!

Wandlamp veranda Wandlamp veranda up en down
Witte veranda wandlamp Veranda wandlamp dubbele lichtbundel

Er zijn ook veranda wandlampen met licht dat rondom schijnt. Hierdoor geniet je van meer licht, wat handig kan zijn als je graag een boek wilt lezen of samen een spelletje wilt doen.

Welke veranda verlichting kies jij?

Weet je al welke verlichting er op jouw veranda komen te hangen of wil je eerst weten wat er allemaal mogelijk is? Bekijk dan eens onze categorie tuinverlichting. Hier vind je alle mogelijkheden voor veranda spotjes en veranda wandlampen. Maar ook buitenverlichting voor in je tuin, bijvoorbeeld voor in borders of langs het tuinpad. Onze tip: stem de veranda verlichting en tuinverlichting op elkaar af. Zo geniet je ’s avonds een sfeervolle veranda én een sfeervol uitzicht op je tuin!