close2

Tijdelijk niet leverbaar: hoe zit dat?

Als je een product wilt bestellen via onze website kan het voorkomen dat er vermeld staat ‘tijdelijk niet leverbaar’. We begrijpen dat dit vervelend is en leggen daarom graag uit wat dit betekent.

 

De belangrijkste reden dat producten tijdelijk niet leverbaar zijn, is de huidige situatie op de houtmarkt. Door de coronacrisis is de vraag naar hout enorm gestegen, maar zijn er ook (wereldwijd) logistieke problemen ontstaan. Hierdoor is er niet alleen minder hout beschikbaar, maar duurt het ook langer voordat dit geleverd kan worden. Uiteindelijk zal dit wel weer veranderen, maar het is de vraag wanneer. Meer informatie hierover kun je ook lezen op de website van Houtwereld.

Omdat de vraag naar hout is gestegen, is er ook meer vraag naar allerlei materialen die nodig zijn voor het verwerken van hout, zoals ijzerwaren en dergelijke. Daarom kan het ook voorkomen dat je bij dit soort producten op onze site de melding ‘tijdelijk niet leverbaar’ tegenkomt.

Wanneer is het product wel weer leverbaar?

We begrijpen dat je dit graag wilt weten, maar helaas is dit voor ons moeilijk te zeggen, omdat ook onze leveranciers hier geen zicht op hebben. Zodra er bij ons meer bekend is over de levertijd van een product, zullen we dit zo snel mogelijk communiceren.

Wat is een goed alternatief product?

Wil je liever niet wachten tot het product weer leverbaar is, dan kunnen we je misschien helpen met een alternatief. Neem hiervoor gerust contact met ons op. Mail naar [email protected] en laat ons weten voor welk product je een alternatief zoekt. Vul ook meteen je naam en telefoonnummer in, dan kunnen we eventueel ook telefonisch contact opnemen om je verder te helpen.