close2

Tuinschermen

De meeste mensen kiezen voor tuinschermen om een schutting mee te plaatsen. Dat is niet zo gek, want je zet ze in een mum van tijd in je tuin! En er is veel keuze in materiaalsoorten en uitstraling, waardoor je altijd iets vindt wat bij jouw tuin past. Je leest hier alles wat je moet weten over tuinschermen en wat je nodig hebt om ze te plaatsen (anker). Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Vandentop Tuinhout Barneveld Tuinschermen


De meeste tuinschermen hebben een standaard afmeting van 180x180 cm. Een aantal typen is ook leverbaar in andere hoogtes, waardoor je ook een lage schutting kunt plaatsen. Bij de keuze voor een tuinscherm is de doorkijk belangrijk. Hoe minder doorkijk, hoe meer privacy je hebt in de tuin:

Veel doorkijk  Je kunt tussen de planken door de tuin zien.
Gemiddelde doorkijk  Je kunt schuin tussen de planken door de tuin vrij goed zien.
Weinig doorkijk  Je kunt schuin tussen de planken door een klein beetje van de tuin zien.
Geen doorkijk  Je kunt schuin tussen de planken door de tuin niet zien.


Handig: Bij al onze tuinschermen vind je informatie over de hoeveelheid doorkijk. Bovendien kun je ook filteren op de doorkijk, zodat je al meteen een overzicht hebt van de tuinschermen die aan je wensen voldoen!

Wat heb je nodig om tuinschermen te plaatsen?

schuttingpalen hardhout

Hardhouten palen

Voor het plaatsen van een tuinscherm kun je kiezen uit houten palen of betonnen palen. Wil je graag houten palen? Dan raden we je hardhouten palen aan, omdat deze een lange levensduur hebben. Douglas houten palen zijn ook een optie, we adviseren je dan wel om de paal in de grond te beschermen met een postsaver, zodat de paal langer meegaat.

Tip: Zet de palen altijd vast met betonmortel

betonband schutting

Betonband

Een betonband plaats je onder het tuinscherm, zodat het vocht uit de grond niet in het hout kan trekken.
Dit zorgt ervoor dat het scherm langer meegaat en de schutting hoger wordt. Bovendien geeft het je schutting een mooie, strakke uitstraling.