close2

Boren & schroefbits

Zelf aan het klussen? Dan zijn de juiste boren en schroefbits onmisbaar! Vandentop Tuinhout helpt je met elke (tuin)klus, dus ook voor diverse soorten boren en bits kun je bij ons terecht. Bekijk hieronder ons complete assortiment. En heb je vragen? Kom gerust langs of neem contact met ons op!

Filteren
close2

1 product

Filter(s) Alles wissen
  1. Kies het gewenste product: Houtboor Verwijder dit artikel close2
Filteren
close2

1 product

We hebben verschillende soorten boren die geschikt zijn voor diverse materialen, zoals hout, metaal en steen.

Hamerboor

De hamerboor oftewel betonboor is handig als je aan de slag gaat met gevelbekleding. Je boort hiermee gaten in de gevel waar vervolgens een slag- of gevelplug in kan. Maar ook voor het monteren van een betonpaal tegen een gevel zijn deze boren erg geschikt. De hamerboren zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn geschikt voor verschillende steensoorten en betonsoorten. 

Slangenboor

Ga je aan de slag met een houtbouwconstructie, dan is een slangenboor handig. Je kunt er diepe gaten mee voorboren, bijvoorbeeld voor het verwerken van een draadeind van betonpoeren in een houten paal. De slangenboren zijn geschikt voor zachte houtsoorten, zoals vuren, grenen en douglashout. Wil je met hardhout gaan bouwen, dan is een Azobé slangenboor aan te raden.

Spiraalboor

In ons assortiment vind je houtspiraalboren en spiraalboren. De houtspiraalboor is geschikt om voor te boren in verschillende houtsoorten, zowel zachte houtsoorten als hardhoutsoorten. Het is een handige boor voor kleinere klussen. Wil je vaker aan de slag met houtbouw, dan is de spiraalboor een betere keuze. Het verschil is dat de spiraalboor een speciale aanslijping heeft en een langere levensduur.

Metaalboren

Voor de metaalboren kun je kiezen uit de metaalboor HSS-G en metaalboor HSS-Co. Heb je een metaalboor voor algemeen gebruik nodig, zoals het boren in staal en gietijzer? Dan is de HSS-G een goede keuze. Wil je boren in harde metalen, dan raden we je de HSS-Co aan. Deze metaalboor is voorzien cobalt, waardoor hij steviger is en een betere slijtvastheid heeft bij hoge temperaturen.

Speedboor en cilinderkopboor

Wil je graag leidingen of kabels aanleggen? Kies dan voor een speedboor oftwel vlinderboor. Deze boor werkt wel vrij grof waardoor er bij het boren splinters ontstaan. Voor gaten met een nette afwerking kun je ook kiezen voor een cilinderkop boor. Dit wordt ook wel een cirkelboor genoemd, omdat hij zorgt voor perfecte ronde gaten. De speedboren en cirkelboren zijn geschikt voor zowel zachte houtsoorten als hardhoutsoorten.

Proppenboor

Met een proppenboor boor je, de naam zegt het al, een prop uit het hout. Dit kun je vervolgens weer gebruiken om een gat of schroefgat in het hout netjes af te werken.

Opsteek verzinkboor

Ook de opsteek verzinkboor of opsteekverzinker helpt bij een mooie afwerking van je houtconstructie. Het zorgt er namelijk voor dat de schroef bij de bevestiging kan verzinken in het hout. Hierdoor is de schroefkop minder zichtbaar en kun je zelfs het schroefgat zo afwerken dat de schroef helemaal niet meer te zien is.

Schroefbits

Voor de verschillende schroeven uit ons assortiment hebben wij ook speciale schroefbitjes, waarmee je ze eenvoudig goed vast kunt draaien met de boormachine. Deze bitdispensers zijn gevuld met 15 bitjes in verschillende Torx afmetingen.

Torx bits

De bits voor torx schroeven zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten, afhankelijk van de soort klus. Voor normaal gebruik hebben we basic bits en voor productiestraten of in combinatie met elektrisch gereedschap kun je de TiN bits gebruiken. En voor de professionele klusser zijn er ook diamond torx bits die geschikt zijn voor zware, industriële toepassingen.

Inbus bit

Ga je aan de slag met inbusschroeven? Kies dan voor onze inbus bits. Deze zijn leverbaar voor diverse soorten hex schroeven en geschikt voor normaal gebruik.

Impact bit 

Slagschroevendraaiers zijn zeer krachtig en daarom zijn er speciale schroefbits: impact bits. Met onze impact bit black kun je aan de slag met diverse soorten schroefkoppen, zoals philips, pozidrive en torx. En voor de echte zware klus is er ook een sterkere variant beschikbaar: de impact bit diamond. Ook deze bits zijn verkrijgbaar voor verschillende soorten schroeven.

Philips bit

Voor de philips schroeven oftewel kruiskopschroeven zijn speciale ph bits beschikbaar. Hiermee kun je op een snelle manier kruiskopschroeven verwerken. Afhankelijk van de soort klus zijn er verschillende soorten leverbaar: basic bits voor normaal gebruik, TiN bits voor professionelere projecten en diamond ph bits voor industrieële toepassingen.

Pozidrive bit

Ook voor Pozidrive schroeven hebben we speciale bits in ons assortiment. Net als de philips bits zijn de pz bits leverbaar in verschillende soorten, namelijk basic bits voor lichtere klussen, TiN bits voor zwaardere klussen en diamond pz bits voor industriële toepassingen.

Sleufkop bit

Voor de montage van sleufkopschroeven raden wij de sleufkop bit aan. Met deze bit kun je beter kracht zetten en verwerk je dus sneller de schroeven.

Krachtbit

Is er weinig ruimte rondom de plek waar je een schroef wilt indraaien? Dan adviseren wij onze krachtbit oftewel lange schroefbit. Handig voor bijvoorbeeld de montage van speciale clips bij vlonderplanken. Maar ook te gebruiken bij computers en huishoudelijke apparaten.

Schroefbitjes vierkante schroeven

De meeste schroeven hebben een ronde kop, maar er zijn ook schroeven met vierkante kop. Hiervoor kun je onze square drive bits gebruiken. Ideaal om snel en eenvoudig je vierkante schroeven te monteren.

Je ziet het: er zijn veel verschillende boren en schroefbits. Twijfel je welke voor jouw klus geschikt is? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag.