close2
Schutting ideeën
BLOG ARTIKEL

Schutting ideeën

date 07 juli 2023 | Algemeen, Schuttingen

Heeft je oude schutting stormschade, gaat de tuin op de schop of heb je gewoon een nieuwe tuinafscheiding nodig? Wij helpen je op weg! Je kunt kiezen uit heel veel mogelijkheden, zoals natuurlijke matten, schanskorven en composiet schuttingen. In dit blog lees je alle schutting ideeën en geven we je inspiratie, zodat je een goede keuze kunt maken.

Geen zin om alles te lezen? Dan is de keuzehulp schuttingen een goed idee!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke tuinafscheiding het beste bij jouw tuin past.

Hout beton schutting

Een van de meest verkochte schuttingen is de hout beton schutting. Ideaal want er zijn ontzettend veel combinaties mogelijk, je kunt antraciet en grijze betonpalen combineren met bijna alle tuinschermen uit ons assortiment. Hierdoor is er altijd een hout beton schutting te vinden die bij jouw smaak en tuin past.

Een ander groot voordeel van een hout beton schutting is de levensduur. Betonpalen zijn heel duurzaam en gaan lang mee. Daarnaast zorgt de betonnen onderplaat bij een hout beton schutting ervoor dat het tuinscherm niet in aanraking komt met de grond. Hierdoor trekt er minder snel vocht in en heb je jarenlang plezier van je schutting.

Composiet schutting

Op zoek naar een schutting waar je echt lang plezier van hebt? Dan is een composiet schutting de beste keuze! Composiet bestaat uit een combinatie van houtvezels en kunststofvezels en dat heeft veel voordelen. Zo verkleurt composiet minimaal, onderhoud is niet nodig en de levensduur van composiet  is gemiddeld zo’n 20 jaar.

Er zijn verschillende composiet schuttingen. Kies bijvoorbeeld voor composiet tuinschermen met aluminium palen of betonpalen. Daarnaast is een composiet rabatschutting ook mogelijk. Het verschil zit in de hoeveelheid privacy: tuinschermen hebben wat doorkijk tussen de planken door en rabatschuttingen zijn volledig dicht waardoor ze volledige privacy bieden.

Houten schutting

Ben je fan van hout? Dan is een houten schutting zeker een goede keuze. En er is veel mogelijk, van klassieke houten schuttingen tot moderne zwarte schuttingen. Je kunt onder meer kiezen uit geïmpregneerde houten schuttingen, maar ook douglas en hardhout zijn mogelijk.

Net als bij composiet schuttingen zijn er tuinschermen of rabatschuttingen van grenenhout, douglas rabatdelen of hardhouten rabatdelen. De rabatschuttingen geven de meeste privacy, maar er zijn ook tuinschermen die helemaal dicht zijn en schermen die juist doorkijk hebben, waardoor ze minder privacy bieden.

Douglas schutting

Een populaire houten tuinafscheiding is de douglas schutting. Deze houtsoort staat bekend om de warme, roze-achtige kleur van het blanke hout, maar is ook leverbaar in andere kleuren zoals bruin geïmpregneerd en zwart. Douglas hout heeft een mooie structuur met een kenmerkende ‘vlam’ in het hout en bevat minder noesten en kwasten dan grenen of vuren.

Er zijn verschillende soorten douglas schuttingen mogelijk, zoals douglas tuinschermen en rabatschuttingen. Het meest populair is de douglas schutting van Zweeds rabat. Het robuuste karakter van douglashout past perfect bij de stoere uitstraling van Zweedse rabatdelen die deels over elkaar heen vallen. Wil je juist een meer verfijnde uitstraling dan is een schutting van Deens rabat een goede keuze.

Zwarte schutting

Zwart is weer helemaal terug in de tuin! Je moet ervan houden, maar eerlijk is eerlijk: zwart heeft een chique uitstraling. Wil je ook graag zo'n prachtige diepzwarte schutting? Dan kun je die snel plaatsen met de standaard tuinschermen, zoals zwart tuinscherm Barneveld met gemiddelde doorkijk of zwart tuinscherm Otterlo zonder doorkijk voor volledige privacy in je tuin.

Daarnaast is het mogelijk een prachtige zwarte schutting te maken van zwart Zweeds rabat óf zwart halfhouts rabat. Meer over het plaatsen van Zweeds en halfhout rabat vindt je hier.

Hedera schutting

Is een écht natuurlijke tuin voor jou een must? Kies dan voor een schutting met kant-en-klaar hagen. Het voordeel van deze hagen is dat ze al volledig begroeid zijn, waardoor je direct privacy hebt. In ons assortiment vind je diverse soorten hagen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een haag die nét even anders is dan bij anderen? Kies dan voor de euonymus dart's blanket. Een haag met mooi langwerpig blad. Liever een groenblijvende haag? Kies dan voor een hedera schutting.

Wist je dat het ook heel mooi is om bijvoorbeeld houten of composiet schuttingen af te wisselen met een haag? Zo breng je op een speelse manier planten terug in jouw tuin.

Natuurlijke schutting

De naam zegt het al: natuurlijke schuttingen zijn gemaakt van natuurlijk materiaal. Dat kunnen wilgenmatten, rietmatten, heidematten of boomschorsmatten zijn. Maar het is ook mogelijk een compleet tuinscherm van wilgentenen is ook mogelijk. Door te kiezen voor een van deze natuurlijke schuttingen krijg je een totaal ander effect dan een houten schutting. Deze materialen zijn vaak bruin of lichtbruin van kleur en kunnen een perfecte aanvulling zijn op een groene tuin.

Heb je een oude schutting die je snel op wilt knappen? Dan zijn natuurlijke matten de ideale oplossing. Bevestig een mat met draadkrammen of tie wraps op de oude schutting en je hebt snel en eenvoudig een nieuwe tuinafscheiding.

Schanskorf schutting

Een schutting van schanskorven heeft dankzij het staal en de stenen een wat ‘koudere’ uitstraling dan een schutting van hout. Maar het natuursteen kan ook juist een mooi contrast vormen met groene beplanting in de tuin of zelfs afgewisseld worden met houten tuinschermen. Zo kan een schanskorf schutting een stoer accent geven aan je tuinafscheiding.

Meer schutting inspiratie

Wil je graag nog meer schutting ideeën of weet je inmiddels niet meer wat je moet kiezen? Dan kun je ook bij ons terecht voor persoonlijk advies. Bel ons gerust als je vragen hebt over schuttingen of kom langs bij een van onze vestigingen met een showtuin. Je kunt dan zelf de schuttingen in het echt bekijken en zien wat het beste bij jouw wensen past. Bekijk hier onze contactgegevens.