close2

Thermowood gevelbekleding

Duurzame gevelbekleding voor een gunstige prijs: dat is thermowood gevelbekleding. Thermowood is gevelbekleding gemaakt van hout dat door thermische modificatie duurzamer is gemaakt. Een milieuvriendelijk proces dat zorgt voor sterk hout en een goed alternatief voor hardhout.

Benieuwd naar het proces tot thermisch gemodificeerd hout? Bekijk dan deze animatie.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

Filteren
close2

Toont 37-39 van 39 producten

Filteren
close2

Toont 37-39 van 39 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke gevelbekleding het beste bij jouw wensen past.

Wat is thermowood

Door de thermische behandeling worden deze gevelplanken ook wel thermowood gevelbekleding genoemd. Thermowood is dus geen aparte houtsoort, maar geeft aan welke behandeling het hout ondergaan heeft. Het kan gaan om diverse houtsoorten, maar meestal wordt met thermowood gevelbekleding grenenhout of ayous hout bedoeld dat thermisch gemodificeerd is.

Wat is thermisch gemodificeerd hout?

Thermisch modificeren is een milieuvriendelijke manier om hout te verduurzamen omdat er geen chemicaliën gebruikt worden. Het voordeel van thermisch gemodificeerd hout is dat door dit proces hout met een lage duurzaamheid juist veel duurzamer wordt en dat maakt de prijs ook gunstig.

Houtsoorten zoals grenenhout en ayous zijn van nature niet duurzaam. Daarom worden deze houtsoorten vaak eerst geïmpregneerd, waardoor ze duurzamer worden en buiten gebruikt kunnen worden. Maar door thermische modificatie kan bijvoorbeeld grenenhout en ayous hout nóg duurzamer worden en zelfs dezelfde levensduur krijgen als hardhout. Dat is gunstig voor de levensduur én de prijs, want thermowood gevelbekleding is voordeliger dan hardhout.

Het verduurzamingsproces van thermowood gevelbekleding wordt uitgevoerd met warmte en stoom. Er worden geen chemicaliën toegepast, waardoor het een milieuvriendelijke verduurzaming is. Door de toepassing van warmte en stoom verandert de samenstelling van het hout en dat maakt thermisch gemodificeerd hout minder gevoelig voor vocht en insecten Bovendien is het licht van gewicht, kortom ideaal als gevelbekleding dus!

Meer weten? Lees dan ook ons uitgebreide blog over thermisch gemodificeerd hout.

Kan Thermowood rotten?

Bij thermowood is de samenstelling van het hout veranderd door thermische modificatie. Hierdoor is het hout ook beter bestand tegen rot dan onbehandelde houten gevelbekleding.

Hoe Thermowood behandelen?

In principe heeft thermowood geen behandeling nodig met olie of beits. Door de verduurzaming van het hout gaat het zeer lange tijd mee. Wil je het hout een kleur geven of beschermen tegen vergrijzing, dan is thermowood behandelen wel mogelijk. Beschermen tegen vergrijzing kan met beits of olie waar een UV-filter in zit. Deze behandeling is wel vaker nodig om de vergrijzing helemaal tegen te gaan, het kost dus wel tijd en als het hout op de gevel bevestigd is, zal het onderhoud lastiger zijn.

Wil je thermowood behandelen om het een bepaalde kleur te geven? Ook dat kan, maar het is ook aan te raden om eerst te kijken of je het hout al geverfd kan kopen. Er is bijvoorbeeld ook zwarte gevelbekleding van thermowood leverbaar, waardoor je dus niet meer zelf aan de slag hoeft met verf. Als je wilt weten wat de mogelijkheden zijn voor het behandelen van thermowood of welke kleuren thermowood er leverbaar zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Wat is de beste gevelbekleding?

Als je graag de gevel van je huis of schuur een natuurlijke uitstraling wilt geven waar je lang van kunt genieten, dan is thermowood de beste gevelbekleding voor jou. Bovendien is thermowood heel geschikt als gevelbekleding door het lichte gewicht van de planken. En omdat er keuze is uit verschillende houtsoorten en profielen kun je de look van de gevel helemaal zelf bepalen.

De beste gevelbekleding van thermowood hangt af van je wensen. Wil je graag een egale houtkleur, dan past ayous gevelbekleding het beste bij jouw stijl. Mag het juist wel wat klassieker dan kun je kiezen voor thermo vuren, wat door de zichtbare noesten een wat meer rustieke uitstraling heeft. Onze tip: bekijk voorbeelden van verschillende thermowood producten en bepaal zo wat de beste gevelbekleding is voor jouw project.

Ayous gevelbekleding

Houd je van een warme en natuurlijke uitstraling? Dan is ayous gevelbekleding een goede keuze. Ayous hout komt uit Afrika en is van nature niet heel duurzaam. Daarom bieden wij voor ayous gevelbekleding alleen thermisch gemodificeerd Ayous aan, ook wel thermo ayous genoemd. Dankzij de thermische modificatie behandeling is thermo ayous gevelbekleding zeer duurzaam. Van nature heeft het een lichte kleur die door de warmte en stoom verkleurt naar warm bruin waardoor het lijkt op hardhout. Bovendien is deze thermowood gevelbekleding niet alleen erg mooi, maar ook een voordelig alternatief voor hardhout.

Zwarte gevelbekleding thermowood

Wil je de gevel meer benadrukken, dan is zwarte thermowood gevelbekleding iets voor jou. Het heeft een chique uitstraling en maakt de gevel opvallender terwijl het door de donkere kleur ook een rustig beeld geeft. Durf je een bijzonder effect aan dan kan het ook mooi zijn om zwarte thermowood gevelbekleding deels toe te passen op een lichte gevel. Het contrast zorgt er dan voor dat beide delen van de gevel uitgelicht worden.

De uitstraling van de gevel wordt ook bepaald door de breedte van de plank, daarom kun je bij ons zwarte thermowood gevelbekleding in diverse breedtes bestellen. Kies je voor brede planken dan krijgt de gevel een robuust karakter. Smalle planken geven een strakker en moderner uiterlijk. Maar variëren in breedte kan natuurlijk ook, daardoor creëer je een speels effect.

Vind je zwarte gevelbekleding te donker? Dan hebben we ook thermowood gevelbekleding met de natuurlijke lichtere houtkleur en bruine gevelplanken die een zachte, warme kleur hebben.

Channelsiding

Meestal worden thermowood gevelplanken horizontaal gemonteerd, maar verticale bevestiging is ook erg mooi! Bij horizontale montage wordt de lengte van de gevel benadrukt, terwijl je met channelsiding het accent legt op de vorm van het gebouw. Het wordt vaak toegepast bij lage gebouwen van één verdieping of juist als onderbreking van een hogere gevel.

Er zijn speciale gevelplanken die geschikt zijn als channelsiding en die zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en breedtes. Zo kun je zelf de uitstraling van de gevel bepalen. Over het algemeen zorgt channelsiding voor een gevel met modern karakter, maar een brede plank geeft een stoere uitstraling en een smalle plank is wat eleganter. Voor een speels accent kun je ook in breedte variëren en of ervoor kiezen om de planken in ‘wildverband’ te monteren.

Onderhoud gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding heeft weinig onderhoud nodig. Zoek je gevelbekleding die niet vergrijst en heel duurzaam is? Bekijk dan ook eens ons assortiment kunststof gevelbekleding. Deze gevelplanken zijn verkrijgbaar met een natuurlijke houtnerf en in een aantal bijzondere kleuren.

Vragen? Neem contact op!
Meer weten over thermowood gevelbekleding? Bel of mail ons gerust!

Hout verduurzamen met thermische modificatie

Benieuwd naar de manier waarop het hout thermisch gemodificeerd wordt? Bekijk dan onderstaande animatie.

EXTRION thermohout

In ons assortiment vind je thermowood producten van EXTRION die het hout zelf thermisch modificeren. Dat zorgt voor hoge kwaliteit en mooie gevelbekleding. Daarnaast heeft EXTRION thermowood nog meer voordelen:

  • Lange levensduur
  • Milieuvriendelijke keuze
  • Licht gewicht en daardoor ideaal voor montage op de gevel
  • Het hout is harder en werkt minder waardoor het beter zijn vorm behoudt

Vragen over thermowood gevelbekleding?

Wil je meer informatie over onze thermisch gemodificeerde gevelbekleding? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs bij een van onze vestigingen.