close2
Zelf een hout beton schutting plaatsen
BLOG ARTIKEL

Zelf een hout beton schutting plaatsen

date 29 april 2022 | Schuttingen, Montagehandleiding

Wil je een hout beton schutting kopen en zelf monteren? Dat kan! We helpen je graag op weg. Hieronder vind je een filmpje met een kort overzicht hoe het werkt en krijg je een indruk van hoe je deze schutting neerzet. Onder het filmpje vind je een link naar de uitgebreide uitleg. Een overzicht van het stappenplan vind je tevens hieronder.


Bekijk hier de uitgebreide how-to video voor het plaatsen van een schutting.

Welk gereedschap heb je nodig?

 • Schroefmachine
 • Waterpas
 • Touw
 • Grondboor
 • Spade
 • Hamer

Dit is een kort overzicht van de stappen voor het neerzetten van de schutting:

 1. Voorbereiding: zorg dat de grond helemaal vrij is van obstakels. Verwijder dus puin, wortels van planten e.d. voordat je aan de slag gaat.

 2. De schuttingpalen plaatsen: graaf het gat voor de eerste paal en zorg ervoor dat de paal voor minstens een derde in de grond komt te staan. Pak dan de waterpas erbij en kijk of de paal goed recht staat.

 3. Bevestig nu de paal aan de muur: boor door het gat van de betonpaal een gat in de muur. Sla er een slagplug in en schroef de paal vast aan de muur. Tip: bevestig meteen een schermsteun aan de schroef.

 4. Zet de paal nu goed vast in de grond: giet betonmortel in het gat en vul aan met water. Even mengen met de spade en uit laten harden. Later kun je het gat aanvullen met zand.

 5. Plaats vervolgens ook de laatste paal, zodat je een lijn tussen de palen kunt spannen. Zo weet je precies op welke plekken de andere palen moeten komen te staan en dat je een rechte schutting plaatst.

 6. Je kunt nu de andere palen en onderplaten gaan plaatsen. Voor de onderplaten zitten er uitsparingen onderin de betonpalen waar de plaat precies inpast.

 7. Als de palen staan, kun je de schermsteunen gaan bevestigen. De gaten hiervoor zijn al voorgeboord, handig! Met de bevestigingssets plaats je twee schermsteunen op elke paal.

 8. Dan is het tijd voor de tuinschermen: schroef ze met de schroefmachine vast aan de schermsteunen.

 9. Tenslotte raden we je aan om afdeklatten op de schuttingdelen te monteren. Zo werk je de schutting netjes af en voorkom je dat er regenwater op de schutting blijft staan, wat beter is voor de levensduur van het hout.

Heb je vragen over het monteren van een schutting? Neem dan gerust contact met ons op!