close2
Strakke tuin met padoek & zwart hout
BLOG ARTIKEL

Strakke tuin met padoek & zwart hout

date 07 oktober 2022 | Projecten van onze professionals

Hoveniersbedrijf Heart for Gardens is al jarenlang klant bij Vandentop Tuinhout. Het team bestaat uit echte tuinprofessionals die met passie mooie tuinen ontwerpen en realiseren met producten uit ons assortiment! Dit keer een project in Woudenberg waarbij een strakke tuin werd vormgegeven met onder meer padoek hout en zwarte douglas planken.

"Wij kiezen voor padoek hout omdat wij graag met natuurlijke materialen werken die een tijdloze uitstraling hebben. Padoek hout behoudt de mooie glooiende nerven ook als het vergrijst. Voor een goede balans in het tuinaanzicht hebben we gekozen voor een padoek plafond in de overkapping en hebben we deze houtsoort ook laten terugkomen in de tuin als vlonder en schutting.”

“In combinatie met beton komt het hout nog meer tot zijn recht. De tuin heeft een fraai contrast met lichte en donkere kleuren, waarbij de mooie groene kleur van de planten eruit springt als natuurlijke accenten.”

“De zwarte schutting is gemaakt met zwarte douglas planken in diverse breedtematen. De afwisseling van smalle en brede planken geeft extra dynamiek in de tuin. Er gebeurt wat meer, maar tegelijkertijd zorgen de strakke lijnen van het ontwerp dat de tuin toch rust uitstraalt.”

Meer projecten en inspiratie vind je op het Instagram account van Heart for Gardens.