close2
Artikel Hoeksche Waard Exclusief: Vandentop is meer dan alleen leverancier van hout
BLOG ARTIKEL

Artikel Hoeksche Waard Exclusief: Vandentop is meer dan alleen leverancier van hout

date 01 april 2023 | Nieuws

Bron: Hoeksche Waard Exclusief editie 28 - 31 maart 2023

Gerenommeerd Strijens bedrijf Van der Sijde Hout wil ook na overname door Vandentop Tuinhout een betrouwbare partner zijn.

Vandentop is meer dan alleen leverancier van hout

Twee aparte bedrijven op één locatie, lijkt het: Van der Sijde Hout en Vandentop Tuinhout. Ze zitten op een terrein van 25.000 vierkante meter aan de Antonie van Leeuwenhoekstraat in Strijen. Maar je hebt het in feite over één bedrijf, waarin Vandentop zich richt op de particulier en hovenier en Van der Sijde er is voor de groothandel en aannemerij in de grond-, weg- en waterbouw.

Overal waar je kijkt, zie je op dat grote terrein in het hart van het bedrijventerrein Oud- Bonaventura hout, hout en nog eens hout. Zowel in de open lucht als in grote opslaglood- sen ligt het hout er metershoog op voorraad, zowel hardhout met fsc- of pefc-keurmerk als geïmpreg- neerd naaldhout, maar ook douglas, eiken en hout voor gevelbekleding. “Maar we zijn meer dan alleen leverancier van hout,” vertelt directeur Robert van den Top.

Van der Sijde Hout B.V. is een gerenommeerd bedrijf dat al 95 jaar bestaat en dat vrijwel iedereen in de Hoeksche Waard wel kent. Het levert hout en aanverwante producten voor damwanden, beschoeiingen, afrasteringen, bruggen, steigers en vlonders en boompalen aan de aannemerij (grond-, weg- en waterbouw), overheden, tuincentra en wederverkopers en ook nog tuinhout aan hoveniers en particulieren. Robert van den Top: ’We kunnen met recht zeggen dat we dé specialist in tuinhout zijn.’
 
Vandentop zetelt in Barneveld en levert door het hele land, maar voornamelijk in de Randstad, tuinhout en aanverwante artikelen. Ze vullen elkaar uitstekend aan en daarom heeft Hoeksche Waard Exclusief Vandentop Tuinhout door de overname van Van der Sijde Hout uitgeroepen tot Ondernemer van de maand maart.

Gegroeid als kool
Robert van den Top begon 15 jaar geleden, op 21-jarige leeftijd, vanaf een zolderkamer in Barneveld een kleine webwinkel met een bescheiden assortiment tuinhout en tuinafscheidingen dat al snel groeide als kool. Dat gold zowel voor het assortiment als het aantal medewerkers, zo’n 40 inmiddels. “We kunnen met recht zeggen dat we dé specialist in tuinhout zijn,” vertelt hij.

Aan de Wesselseweg 46 kwam een prachtig pand waar Vandentop tuinhout met onder andere douglas en eiken, schuttingen, thermisch gemodificeerd hout en vlonderplanken van hoge kwaliteit levert en een mooie, overzichtelijke webwinkel wordt geboden. Er is ook een showtuin die particulieren en hoveniers een goede indruk geeft van de mogelijkheden. Robert: “Voor ons staan kwalitatieve producten én deskundig advies voorop. Bij Vandentop kun je dan ook rekenen op medewerkers met kennis van de producten die graag met je meedenken.”

Met de ambitie om zowel particuliere als zakelijke klanten in heel Nederland nóg beter te kunnen bedienen, keek Van den Top om zich heen om een goede plek voor een tweede vestiging te vinden. “De houtwereld in ons land is een kleine en behoudende wereld. We kennen elkaar allemaal.” En zo kwam hij in Strijen terecht, waar hij in het begin zelf klant was. “Ik kwam bij Van der Sijde terecht in de veronderstelling daar een dependance onder te kunnen brengen. Maar gaande het gesprek bleek een overname mogelijk.”

Veel houtkennis
Daar had Van den Top wel oren naar, vertelt hij. “Tenslotte is Van der Sijde een prachtig familiebe- drijf met een indrukwekkende geschiedenis, veel houtkennis en een enthousiast team.” De jonge, ambitieuze Barnevelder en Goris en Ageeth van der Sijde - broer en zus en de derde generatie in het familiebedrijf waarin Goris al in 2016 terugtrad als actief directielid kwamen er uit. Daarna ging het zo snel dat zelfs de bijna 20 personeelsleden van Van der Sijde Hout er door werden verrast. Ver- koopadviseur Corina Bijl, al 14 jaar actief bij het Strijense houtbedrijf, beaamt dat. “We wisten van niets, maar we zijn er wel beter en com- pleter door geworden.”
Dat wordt onder meer duidelijk in de uitgebreide winkel annex showroom (open maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur) op het grote opslagterrein, waar particulieren, maar ook hoveniers, alles kunnen vinden op het gebied van ijzerwaren, bevestigingsmaterialen voor buitentoepassingen, gevelbekleding en tuinverlichting. Sinds kort is er, net als in Barneveld, ook een showtuin.

“Wat je ook doet, buiten vind je opnieuw de verbinding met jezelf; op een terras van een strandtent, met de kinderen wandelend in de dierentuin, of een rondje rennend op een trimparcours. En natuurlijk ook dichter bij huis: op je favoriete plekje in de tuin of eigen balkon of terras. Buiten bijzonder maken. Daar is het ons om te doen. Met trots leveren we dan ook advies en de bouwmaterialen om mensen met buiten te verbinden. Zodat iedereen ook buitenshuis kan genieten van een mooie en praktische omgeving,” prijst Corina Bijl aan.

Houtkenners
Vakbekwame mannen en vrouwen met een voor-alles-een-oplossing mentaliteit. Zo noemt Van den Top de ’houtkenners’ van Van der Sijde, ook een belangrijke speler op het gebied van houtverduurzaming. Ze staan bekend om hun onderschei- dend vermogen en dat ze sterk zijn in het geven van goede adviezen over het uitgebreide assortiment van houtproducten voor buiten.

“Je kunt bij ze terecht voor vragen en een eerlijk advies over hout. Als specialisten informeren zij over de verschillende houtsoorten en bevestigingsmaterialen voor buiten. Ook helpen ze klanten op weg met inspiratie en doen ze er alles aan om ieders project tot een succes te maken,” aldus Robert van den Top.