close2
Terrasoverkapping aluminium of hout?
BLOG ARTIKEL

Terrasoverkapping aluminium of hout?

date 10 juni 2022 | Overkappingen & veranda's

Een terrasoverkapping is altijd een goed idee als je graag optimaal wilt genieten van je tuin. Dankzij het dak zit je altijd droog en kun je dus ook tijdens een regenbui lekker buiten blijven zitten. Je kunt het zien als een verlenging van je huiskamer.

De aluminium terrasoverkapping is een populaire keuze, omdat het er strak en modern uitziet en lang meegaat. Bovendien is een terrasoverkapping van aluminium nagenoeg onderhoudsvrij. Maar je kunt ook kiezen voor een terrasoverkapping van hout. We leggen je graag uit waarom dat een goed idee is!

Waarom een terrasoverkapping van hout?

Als je op zoek bent naar een moderne terrasoverkapping, dan wordt er vaak meteen gedacht aan aluminium vanwege de strakke vorm en afwerking. Maar ook een houten terrasoverkapping kan heel modern zijn. In ons assortiment houten overkappingen vind je ook modellen met een strakke vormgeving. En het voordeel van het hout is dat niet er niet alleen strak uitziet, maar ook karakter heeft door de robuuste uitstraling van het materiaal. En wil je graag een stoere en stijlvolle houten terrasoverkapping? Kies dan voor hout in een mooie donkere kleur, zoals donkergrijs of zwart.

Zwarte terrasoverkapping modern Terrasoverkapping modern zwart

De levensduur van hout is uiteraard wel minder lang dan die van aluminium. Maar een terrasoverkapping van bijvoorbeeld douglas hout gaat ook zeker 10 tot 15 jaar mee. En als je zorgt voor een goede fundering kan de levensduur ook langer zijn. Het is vooral belangrijk dat er geen vocht uit de grond in de houten staanders kan trekken, hierdoor gaan ze langer mee. Daarnaast is over het algemeen een overkapping van douglas hout voordeliger dan een aluminium overkapping. 

Moderne terrasoverkapping hout Terrasoverkapping hout modern

Veranda of terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping wordt ook wel een veranda genoemd, maar dit is niet altijd hetzelfde. Een veranda is altijd een overkapping aan huis, omdat een terras in de tuin vaak vlakbij het huis ligt, wordt een veranda vaak gebruikt als overkapping van het terras. Maar vaak ligt een terras ook verderop in de tuin, bijvoorbeeld op de plek waar je het mooiste uitzicht hebt of een terras bij een zwembad. Ook in dat geval is een houten terrasoverkapping een perfecte toevoeging. Je kunt dan kiezen of je geniet van een plekje in de zon of lekker in schaduw onder de overkapping. En omdat het onder een dak altijd langer warm blijft, kun je ’s avonds ook langer genieten van de tuin. Of juist tijdens een regenbui lekker droog buiten een kopje koffie drinken. Meer weten over het verschil tussen een veranda en een overkapping? Lees hier onze blog!

Terrasoverkapping op maat

Je vindt bij Vandentop Tuinhout verschillende modellen terrasoverkappingen. Bijvoorbeeld met een plat dak, maar ook kapschuur overkappingen. En zoek je een mooie klassieke overkapping voor een terras in de tuin? Dan is een zadeldak overkapping ook heel geschikt.

Kun je niets vinden dat bij je smaak past of heb je specifieke wensen? Geen probleem, want een terrasoverkapping op maat is ook mogelijk. En zelfs een terrasoverkapping inclusief montage is voor ons geen probleem. Onze professionele montageteams gaan graag voor je aan de slag. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wil je meer lezen over overkappingen? Lees dan ook de andere blogs in de categorie Overkappingen en veranda’s.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke overkapping het beste bij jouw wensen past.