close2
Tuinoverkapping: iets voor jou?
BLOG ARTIKEL

Tuinoverkapping: iets voor jou?

date 06 mei 2022 | Overkappingen & veranda's

Een tuinoverkapping is altijd een goed idee! Het is een mooie toevoeging aan je tuin en zorgt ervoor dat je nog meer kunt genieten van het buitenleven. Ideaal toch?

Bij Vandentop Tuinhout hebben we veel verschillende overkappingen voor de tuin, die ook wel houten overkapping, vrijstaande overkapping of soms vrijstaande veranda worden genoemd. Er zitten wel verschillen tussen een overkapping en een veranda, maar hoe je het ook noemt, het idee is hetzelfde: een fijne plek in de tuin creëren waar je ook bij slechter weer van je tuin kunt genieten.

Houten overkapping

Houten overkapping tuinDe meest gekozen soort overkapping is een houten tuinoverkapping. Het grote voordeel van hout is de natuurlijke uitstraling die eigenlijk bij elke tuin past. Zeker als je kiest voor licht hout: dat kan een mooie aanvulling zijn in een groene tuin, maar ook voor een fraai contrast zorgen in een moderne tuin met veel steen. Naast de originele houtkleur kun je ook kiezen voor gekleurd hout, bijvoorbeeld bruin geïmpregneerd of zwart gespoten hout. Die kleuren geven de houten overkapping een heel eigen karakter. Bruin hout heeft een warme uitstraling en is wat meer ‘aanwezig’ dan onbehandeld hout. Mag je houten tuinoverkapping echt gezien worden, dan is een zwarte overkapping de juiste keuze. Dankzij mooie donkere kleur is een zwarte overkapping een echte eyecatcher in je tuin.

Douglas overkapping

Douglas tuin overkappingEen populaire houtsoort voor tuinoverkappingen is douglas hout. Een douglas overkapping is niet alleen mooi, maar ook duurzaam waardoor je er lang plezier van hebt. De houtsoort is geliefd vanwege de mooie structuur en vlamtekening in het hout. Hierdoor ziet een douglas overkapping er sfeervol en robuust uit. De kleur van onbehandeld douglas hout is licht met een warme ondertoon, door weersinvloeden wordt dit op den duur prachtig zilvergrijs wat de natuurlijke uitstraling van een douglas overkapping benadrukt. Maar je kunt ook kiezen voor een blank geïmpregneerde douglas overkapping waarbij het wat langer duurt voordat het hout vergrijst. Of denk aan bruin geïmpregneerd zodat je een mooie warme uitstraling hebt. En ook een douglas overkapping in zwart is mogelijk. Aan jou de keuze!

Kapschuur overkapping

Wil je graag een authentieke overkapping in je tuin? Denk dan eens aan een kapschuur overkapping! Het puntdak zorgt voor nét wat meer karakter dan bij een tuinoverkapping met plat dak. De twee delen van een kapschuur zijn ongelijk: de achterkant van het dak loopt verder door dan de voorkant. Hierdoor krijg je een mooie open uitstraling aan de voorkant. En het geeft een landelijke sfeer, omdat kapschuren van oudsher vooral bij boerderijen geplaatst werden voor het opbergen van gereedschap of machines.
In ons assortiment vind je altijd een kapschuur overkapping die bij je past, want er is ruime keuze uit afmetingen en kleuren.

Bij een zadeldak overkapping zijn de schuine delen even lang, wat zorgt voor een rustige uitstraling. Het maakt de overkapping net wat strakker dan bijvoorbeeld een kapschuur, maar het puntdak zorgt ook voor een klassieke uitstraling. Overkappingen met een puntdak geven bovendien een ruimtelijk gevoel als je eronder zit, omdat de nok hoog zit. Daarom is een zadeldak overkapping ook heel geschikt als veranda in je tuin.
Onze zadeldak overkappingen zijn gemaakt van douglas hout. Hierdoor zijn ze duurzaam en hebben ze een mooie robuuste uitstraling.

Douglas tuin overkapping kapschuur Douglas tuin overkapping zadeldak
Kapschuur overkapping Zadeldak overkapping

Overkapping op maat

Hoe ziet jouw perfecte tuinoverkapping eruit? In ons assortiment vind je veel mogelijkheden, maar het kan natuurlijk zijn dat het nét niet bij je wensen past. Dat is geen probleem, want ook voor een overkapping op maat ben je bij ons aan het juiste adres! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag bij het ontwerpen van jouw perfecte tuinoverkapping. En als je dat wilt, kunnen we zelfs de overkapping voor je monteren. Zo hoef jij alleen nog maar te genieten!