close2
Wat kost een overkapping?
BLOG ARTIKEL

Wat kost een overkapping?

date 10 juni 2022 | Overkappingen & veranda's

Er zijn veel verschillende soorten overkappingen waardoor er geen eenduidig antwoord is op de vraag wat een overkapping precies kost. Dit komt omdat er ontzettend veel keuze is in soorten en maten overkappingen. Een belangrijke tip: bepaal van tevoren wat voor jou een overkapping mag kosten, zodat je zelf grip houdt op de kosten.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke overkapping het beste bij jouw wensen past.

Belangrijkste kosten overkapping

Bij het kopen van een overkapping zijn er een aantal zaken die bepalend zijn voor de kosten, namelijk: de plek van de overkapping, de afmeting, het materiaal, de uitvoering en het plaatsen van de overkapping.

Douglas veranda aan huis Douglas tuin overkapping

Ga je een overkapping aan je huis maken of een vrijstaande overkapping in de tuin? Die keuze bepaalt voor een groot deel de kosten van de overkapping. Voor een overkapping aan huis, oftewel een veranda, is minder materiaal nodig dan voor een overkapping die je in de tuin plaatst. Twijfel je nog wat het moet worden? Lees dan ons blog over de verschillen tussen een veranda en een overkapping.

Naast de plek is de afmeting is een belangrijke factor. Een kleine overkapping is uiteraard goedkoper dan een grote overkapping omdat er nu eenmaal meer materiaal voor nodig is. En ook de keuze van materiaal is bepalend voor de kosten van de overkapping.

In ons assortiment vind je overkappingen van douglas hout, omdat dit een goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Dat betekent dat er voor ieder budget een geschikte overkapping te vinden is, waar je lang plezier van hebt.

Je kunt kiezen uit verschillende standaard modellen overkappingen, zoals een plat dak overkapping of een kapschuur overkapping. Als je specifieke wensen hebt, dan is een overkapping op maat ook een optie. De kosten van een overkapping op maat zijn wel hoger, maar dan krijg je wel iets dat helemaal bij jouw wensen past.

Overkapping laten plaatsen

Wil je besparen op de kosten van een overkapping, dan kun je ervoor kiezen om deze zelf te plaatsen. Als je de montage uitbesteedt aan een bedrijf dan zal dat het prijskaartje hoger maken. Het is trouwens wel goed om na te denken of je het plaatsen van de overkapping ook daadwerkelijk zelf kunt. Is dit toch een te grote uitdaging? In dat geval is een bedrijf misschien juist wel een goede keuze, zodat je zeker weet dat de overkapping goed gemonteerd wordt. 

Prijzen overkappingen vergelijken

Als je een overkapping gaat kiezen, kan het handig zijn om prijzen te vergelijken om te zien wat het beste bij je budget past. Een belangrijke tip: bekijk eerst wat er allemaal bij de prijs van een overkapping in zit voordat je de prijzen vergelijkt. Denk aan dakbedekking, hemelwaterafvoer en fundering. Als je deze onderdelen zelf nog moet kopen, dan kan de prijs oplopen.

Nog een tip voor je budget: houdt ook rekening met de inrichting van de overkapping. Zorg dat je bijvoorbeeld ook nog geld overhoudt voor mooie tuinmeubelen, een houtkachel of sfeervolle tuinverlichting. En wil je een vloer onder de overkapping leggen, dan is het handig om ook geld te reserveren voor het kopen van bijvoorbeeld vlonderplanken of tegels.

Inrichting houten veranda Houten veranda inrichten
Overkapping aan huis inrichten Tuin overkapping inrichting

Meer informatie

Heb je een bepaald budget in gedachten, maar kun je op onze site niets vinden dat bij je wensen past? Neem dan gerust contact met ons op, wij maken ook overkappingen op maat! Onze adviseurs helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes om een overkapping te vinden die bij jouw budget past.