close2

Veranda

Weer of geen weer: met een houten veranda aan huis kun je altijd heerlijk buiten zitten. En het grote voordeel van een aanbouw veranda is dat je deze direct aan je huis monteert, waardoor je eigenlijk je huiskamer verlengt naar buiten. Je vindt bij Vandentop Tuinhout verschillende houten veranda’s. Er is veel keuze in afmetingen, zodat je altijd een veranda vindt die bij jouw huis en budget past.

Ben je op zoek naar een vrijstaande veranda voor in de tuin? Neem dan even een kijkje bij onze prachtige houten overkappingen.

Filteren
close2

6 producten

Filteren
close2

6 producten

Soorten veranda's

Wil je graag een eenvoudige veranda aan je huis, dan kun je kiezen voor onze modellen met polycarbonaat dak. De constructie is stijlvol en niet teveel ‘aanwezig’ waardoor het bij elke soort woning past. Bovendien is het polycarbonaat dak lichtdoorlatend, waardoor je ook onder de veranda nog voldoende daglicht hebt. En het zorgt ervoor dat ook de lichtinval in de aangrenzende woonruimte goed blijft. 

Er is veel keuze in afmetingen, de kleinste breedtemaat is 3 meter en de grootste 8 meter. Ook wat diepte betreft is er keuze van minimaal 2 meter tot maximaal 4 meter. Zo kun je dus zelf bepalen hoeveel extra buiten-woonruimte je toevoegt aan je huis. 

Onze houten veranda’s met houten dakconstructie hebben een robuustere uitstraling en zijn ook meer ‘aanwezig’. De dikke houten staanders geven de veranda echt karakter. Je kunt bij dit model kiezen uit een moderne variant met een strakke daklijn of een klassieke variant met een mooie overstek bij het dak. Een nadeel van een veranda met houten dak kan wel zijn dat het binnen in je huis wat donkerder wordt, omdat er minder lichtinval van buiten is. Maar dit is ook eenvoudig op te lossen door een lichtstraat in het dak te monteren. Dan geniet je wel van de robuuste uitstraling van de houten constructie, maar is er onder de veranda ook nog voldoende lichtinval. 

Veranda aan huis

Wil je graag het leven binnen en buiten met elkaar verbinden, dan is een veranda aan huis de ideale oplossing. Dat kan heel simpel door een plat dak vast te maken aan de achtergevel van je huis. Hiermee creëer je snel een plek waar je lekker droog en uit de zon kunt zitten. In ons assortiment veranda’s vind je eenvoudige modellen met polycarbonaat dak waarmee je snel kunt genieten van alle voordelen van een veranda. Mag het wel wat robuuster, dan hebben we ook uitgebreidere veranda’s met houten dak die echt karakter geven aan je huis.

En wil je het helemaal afmaken dan kun je de veranda uiteraard inrichten met mooie tuinmeubelen en sfeervolle veranda verlichting. Je leest er ook meer over in onze blogs over een houten veranda aan huis en sfeervolle verlichting in je overkapping.

Bouwpakket houten veranda

Onze houten veranda’s worden geleverd als bouwpakket. De houten onderdelen zijn meestal al op maat gemaakt en voorzien van de juiste inkepingen. En uiteraard zit er een uitgebreide handleiding bij het bouwpakket waarmee je de veranda zelf kunt bouwen. Heb je helemaal geen kluservaring of zie je het niet zitten om zelf aan de slag te gaan? Dan helpen we je graag met onze montageservice

Veranda op maat

In ons assortiment vind je houten veranda’s in veel verschillende afmetingen, maar het kan natuurlijk zo zijn dat jouw ideale veranda daar niet tussen staat. Dan kun je bij ons ook terecht voor een veranda op maat. In een persoonlijk gesprek kun je aangeven wat je wensen zijn voor een veranda aan huis of misschien juist een vrijstaande veranda. Plan eenvoudig zelf een adviesgesprek in!

Tuin veranda of vrijstaande veranda?

Onder een veranda verstaan wij een overkapping die je aan je huis vastmaakt. Een tuin veranda of vrijstaande veranda is iets waar ook vaak naar gevraagd wordt. Dit noemen wij een overkapping, omdat deze veranda niet aan een huis vastzit. Uiteraard kun je ook voor mooie houten overkappingen bij ons terecht. We hebben verschillende modellen, zoals plat dak overkappingen, zadeldak overkappingen en kapschuren. 

Het voordeel van een vrijstaande veranda overkapping is dat je precies de juiste plek kunt kiezen in je tuin, waardoor je het uitzicht ook helemaal zelf kunt bepalen. Bovendien kun je de tuin veranda dan ook makkelijk combineren met bijvoorbeeld een berging ernaast. Zo kun je bijvoorbeeld je tuinmeubelen in de winter binnen zetten of tuingereedschap opbergen.

Veelgestelde vragen over veranda’s:

Wil je meer weten over onze veranda's of overkappingen? Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder!

> Wat kost een houten veranda?

De kosten voor een houten veranda zijn sterk afhankelijk van de afmeting en de materiaalsoort. Over het algemeen is een veranda die volledig van hout is duurder dan een veranda met polycarbonaat dak. Het is belangrijk om van tevoren goed na te denken over wat je belangrijk vindt bij een veranda. Je kunt dan op basis daarvan kijken wat er bij je wensen past en welk budget daarvoor nodig is.

> Welk hout is geschikt voor een veranda?

Onze houten veranda’s zijn gemaakt van douglas hout. De prijs-kwaliteitverhouding van deze houtsoort is goed. Het is duurzaam en sterk hout wat heel geschikt is voor een houtconstructie zoals een veranda of overkapping.

> Wat is het verschil tussen een veranda en overkapping?

Simpel gezegd zit een veranda aan huis vast en een overkapping niet.Wil je er meer over weten, lees dan ons blog over het verschil tussen een veranda en overkapping.

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke overkapping het beste bij jouw wensen past.