close2

Houten balken

Wil je een stevige constructie voor jouw tuinproject? Dan kun je het beste goede houten balken kopen. Ze zijn perfect voor een dak, pergola of het bouwen van een overkapping. En je kunt kiezen uit verschillende soorten houten balken, zoals vuren balken, eiken houten balken en douglas balken. Hieronder vind je ons volledige assortiment en kun je filteren op de gewenste materiaalsoort.

Twijfel je over de houtsoort of zoek je een specifieke lengte? Neem dan gerust even contact met ons op, we helpen je graag!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.

Filteren
close2

Toont 19-36 van 52 producten

Filteren
close2

Toont 19-36 van 52 producten

Nog niet gevonden wat je zocht?

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welk tuinhout het beste bij jouw project past.


Houten balk kiezen

Bij Vandentop Tuinhout kun je verschillende houten balken kopen die geschikt zijn voor verschillende tuinprojecten. Welke houten balk je nodig hebt, hangt onder meer af van wat je ermee wilt gaan maken. Voor een lichte constructie zoals een eenvoudige pergola is ander hout nodig dan voor de constructie van een grote overkapping.

Goedkope houten balken

Ben je op zoek naar goedkope houten balken? Dan zijn geïmpregneerde balken een goede keuze. Deze zijn voordelig in prijs. Maar bedenk wel dat goedkope houten balken niet voor elk tuinproject geschikt zijn. Balken van geïmpregneerd grenen zijn dan wel aantrekkelijk geprijsd, maar minder geschikt als je bijvoorbeeld een stevige overkapping wilt bouwen.
Douglas houten balken hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. De dikke balken zijn geschikt voor de constructie van een houten overkapping of veranda.

Soorten houten balken

In ons tuinhout assortiment vind je verschillende soorten houten balken. Er zijn verschillende kopmaten mogelijk. Welke kopmaat je nodig hebt, hangt uiteraard af van het tuinproject dat je gaat bouwen. Een pergola heeft minder dikke houten balken nodig dan de constructie van een overkapping. De balken zijn ook leverbaar in verschillende lengtes.
Naast de kopmaat heb je ook keuze uit verschillende soorten houten balken, want je vind verschillende houtsoorten in ons assortiment. Je kunt onder meer kiezen uit deze houten balken:

Hardhouten balken

Ideaal voor regelwerk of als onderconstructie van een vlonder: hardhouten balken zijn stevig en heel duurzaam. Je vindt op onze site verschillende kopmaten en lengtes.

Douglas balken

De houten balken van douglas hout zijn leverbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor onbehandeld douglas wat na verloop van tijd mooi vergrijst, of ga voor modern en maak bijvoorbeeld een pergola met zwarte balken.

 

Geïmpregneerde balken

Met geïmpregneerde balken heb je balken voor een voordelige prijs die je kunt gebruiken voor verschillende doeleinden, van panlat tot aan balken om als gording te monteren. Of kies voor mooie bruin geïmpregneerde balken om een deurkozijn voor je tuindeur te maken.

Eiken houten balken

Zoek je stevige en robuuste balken voor een constructie? Dan kun je bij ons ook eiken houten balken kopen. Eikenhout is oersterk en gaat van nature lang mee. Het is perfect als constructiehout, omdat het zeer sterk is. Bovendien heeft een overkapping of veranda met eiken houten balken een prachtige robuuste uitstraling. Eikenhout staat bekend om de karakteristieke houttekening en geeft je tuin een landelijke sfeer.

Houten balken kopen online of in de winkel?

Wil je balken kopen zonder gedoe? Goed nieuws, want bij ons kun je eenvoudig online houten balken kopen en laten bezorgen. Je vindt op onze site het hele assortiment balken en ziet in het overzicht meteen de kopmaat en afwerking (fijnbezaagd of gladgeschaafd). De meeste balken kunnen wij in diverse lengtematen leveren. Als je op het product klikt, kun je direct zien welke maten er beschikbaar zijn. Klik de gewenste afmeting(en) aan en leg ze eenvoudig in je winkelwagen.

En als je toch bezig bent, ook de benodigde ijzerwaren en andere houtbouw materialen vind je in ons assortiment! Zo bestel je eenvoudig alles voor jouw tuinproject en kun je direct aan de slag.

Vind je het lastig om te bepalen welke balken je nodig hebt? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs. Onze medewerkers weten alles van tuinhout en kunnen je helpen om de juiste producten voor jouw tuinproject te vinden.