close2
Padouk vlonder & schutting
BLOG ARTIKEL

Padouk vlonder & schutting

date 08 augustus 2021 | Projecten van onze professionals
Een vlonder aan het water vraagt om duurzaam materiaal. In dit geval is er gekozen voor padouk hardhout. Hoveniersbedrijf Heart for Gardens is klant bij Vandentop Tuinhout en bestelde dit prachtige houtsoort voor het maken van een stijlvolle vlonder én schutting. Het resultaat mag er zijn!  

Heart for Gardens aan het woord: 

“Het was een zeer uitdagend project en technisch gezien een moeilijke tuin, omdat de woning heel dicht op het water staat. De plek waar de jacuzzi staat, kan in de winter onder water komen te staan. We hadden dus een houtsoort nodig die goed tegen water kan. Wij zijn erg enthousiast over de kwaliteit en exclusieve uitstraling van padouk, de verkleuring van de planken is heel anders dan bij andere hardhoutsoorten, waardoor het met recht buitenparket kan worden genoemd. Andere hardhoutsoorten vergrijzen gelijkmatig, terwijl bij padouk de planken van kleur blijven verschillen en de houttekening ook nog eens goed te zien blijft. Dat zorgt voor een prachtige, exclusieve uitstraling”, vertelt John de Graaf van Heart for Gardens.

Rode padouk planken

Het bijzondere aan padouk hardhout is dat het hout in eerste instantie een felle rode kleur heeft, wat even schrikken is als je het niet weet. Na een aantal maanden is de kleur echter helemaal vergrijsd en krijgt het hout de mooie grijze kleur die ook zorgt voor een strakke uitstraling, zoals je op de foto's kunt zien. 

Ook aan de slag met padouk? Bekijk het assortiment padouk planken!

Voor meer projecten door professionals: bekijk onze blogs hier!

Professional worden bij Vandentop Tuinhout

Ben je nog geen professional bij Vandentop Tuinhout? Alle informatie over de voordelen van professionals bij ons lees je hier: professional worden.

 

Padouk houten schutting
Schutting padouk hout
Vlonder padouk hout
 
padouk houten vlonder