close2
Groene stadstuin met bamboe & douglas hout
BLOG ARTIKEL

Groene stadstuin met bamboe & douglas hout

date 08 november 2022 | Projecten van onze professionals

Schaffelaar Hoveniers is een jong bedrijf met een ervaren team dat graag groene duurzame tuinen ontwerpt en aanlegt. Ze zijn al jarenlang klant bij Vandentop Tuinhout en maken de mooiste tuinen met onze producten. Deze prachtige groene stadstuin is uitgevoerd met onder meer bamboe vlonderplanken en douglas palen uit ons assortiment.

“Deze mooie stadstuin is ontworpen door Jacqueline Volker van StyleGardens. De witte bloembakken zorgen voor hoogteverschil in de tuin waardoor het geheel er net wat spannender uitziet. En ze hebben een luxe uitstraling dankzij de afwerking met de zinken randen. In de bloembakken staat onder meer bamboe en om daar op aan te sluiten, is er gekozen voor bamboe vlonderplanken. En dan niet alleen voor de vlonder, maar ook als materiaal voor de tuinbank. Dat was een uitdagende klus, maar ook leuk en het resultaat is prachtig geworden. Het voordeel is dat bamboe mooi stevig is en de kleur een warme uitstraling heeft. Dat past ook weer mooi bij de groene kleur van de planten”, vertelt Gerrit Flier van Schaffelaar Hoveniers.

Naast de sfeervolle bank is er nog een trendy zitplaats gerealiseerd. “De hangstoel is een heerlijke plek om te ontspannen en hangt stevig dankzij de dikke douglas palen van 15x15 cm. De lichtruwe structuur van het hout geeft de pergola een robuuste uitstraling.”

Voor nog meer mooie tuinprojecten kun je ook een kijkje nemen op het instagram account van Schaffelaar Hoveniers of bekijk hier meer projecten van professionals.