close2
Inspiratie om je overkapping aan te kleden
BLOG ARTIKEL

Inspiratie om je overkapping aan te kleden

date 06 januari 2023

Wanneer je een overkapping in de tuin hebt of van plan bent om er een aan te schaffen, is het leuk om te denken over hoe je deze overkapping kunt aankleden! Naast dat dit zorgt voor een mooie uitstraling die past in de tuin, kan het inrichten van een overkapping ook praktische voordelen hebben. In deze blog geven we je een aantal tips en ideeën om een houten overkapping helemaal naar jouw stijl aan te kleden, zodat het een echte eyecatcher in de tuin wordt en je het meeste uit dit heerlijke plekje kan halen!

Gebruik onze keuzehulp en ontdek welke overkapping het beste bij jouw wensen past.

Inrichten overkapping

Als eerste is het goed om na te denken waar de overkapping voor gebruikt gaat worden. Wil je een heerlijke zithoek creëren om ‘s ochtends een kopje koffie te drinken, of wil je er juist tot laat in de avond kunnen vertoeven? Een houten overkapping kan naast een zitplek ook goed gebruikt worden als opberghok voor tuinspullen die niet nat mogen worden of als veranda aan huis waaronder je een werkplek of thuis fitnessruimte kan maken. Al met al, je kan ontzettend veel kanten op met jouw houten overkapping!

Tuinoverkapping aankleden als zitplek

Om jouw tuinoverkapping om te toveren tot een heerlijke zitplek, zijn tuinbanken of -stoelen onmisbaar! Hiervoor kan je een loungeset gebruiken, maar kan je ook kiezen voor een tuinbank of deckchair van hout. Hierdoor ontstaat er een mooi geheel met de houten overkapping. Daarnaast kan je nog veel kanten op met houten tuinmeubels door accessoires toe te voegen. Zo kun je bijvoorbeeld tuinkussens gebruiken voor extra comfort, of gebruik maken van plaids om een gezellige sfeer te creëren en om onder te zitten wanneer het wat frisser wordt. Vergeet bij de kussens niet om kussenhoezen toe te voegen! Hierdoor blijven ze goed beschermd tegen vuil en vocht, zeker wanneer het hard regent.

Overkapping aankleden ziplek Tuinoverkapping aankleden tafel

Bij een zithoek onder je terrasoverkapping kan een fijne tafel niet ontbreken! Voeg bijvoorbeeld een salontafel toe om een heerlijke koffiehoek te maken of maak jouw werkplek helemaal compleet met een prachtige eettafel van eikenhout. Ben je op zoek naar een moderne uitstraling? Dan is een rechthoekige tafel met glazen blad een mooie optie. Of kies voor een opklapbare tafel wanneer je weinig ruimte hebt onder de overkapping.

Verlichting overkapping

Wanneer je van plan bent om ook ‘s avonds van je overkapping te genieten, is het een goed idee om de overkapping aan te kleden met tuinverlichting. Bevestig bijvoorbeeld wandlampen aan de houten palen van de tuinoverkapping, of voeg spotjes toe aan het plafond. Het is hierbij goed om na te denken over de hoeveelheid licht die je nodig hebt. Wanneer je een veranda gezellig aankleedt met tuinverlichting, heb je waarschijnlijk minder sterk licht nodig, aangezien er ook al licht vanuit je huis de veranda in schijnt. 

Daarnaast kan het doel van de verlichting ook uitmaken bij deze keuze. Wil je onder het licht goed kunnen lezen of gebruik je het alleen als sfeerverlichting? Tip: Weet je nog niet zeker waar je de tuinverlichting voor gaat gebruiken of wil je dat dit multifunctioneel werkt, kies dan voor dimbare lampen! Zo kun je de verlichting naar wens aanpassen en heb je altijd de juiste hoeveelheid licht.

Overkapping aankleden wandlamp Tuinoverkapping aankleden tuinverlichting

Meer weten? Lees deze blog voor meer informatie en inspiratie voor verlichting onder de een overkapping.

Tuinoverkapping aankleden met planten

Een andere manier om jouw tuinoverkapping leuk aan te kleden is door het toevoegen van planten! Kies bijvoorbeeld voor hangplanten of klimplanten die langs de palen of het plafond van de overkapping klimmen. Hiermee creëer je een natuurlijke sfeer en geef je de overkapping een gezellige uitstraling! Een andere optie is om plantenbakken toe te voegen aan de overkapping, waar je mooie bloemen of kruiden in kunt kweken. Hou je wel van de natuurlijke uitstraling van planten onder de overkapping, maar heb je niet zulke groene vingers? Dan zijn kunstplanten een goed alternatief!

Al met al kan je veel kanten op met het aankleden van een houten overkapping. Zo maak je van jouw overkapping niet alleen een prachtig element in je tuin, maar kan het ook een supergezellige plek zijn om te relaxen en te genieten van de buitenlucht! Door je overkapping aan te kleden met mooie tuinmeubels en accessoires, maak je van deze ruimte een heerlijke zithoek waar je lang van kan genieten. Heb je nog vragen over de mogelijkheden voor jouw tuin? Je kan altijd contact met ons opnemen voor advies, we helpen je graag!