close2
Doorkijk van jouw schutting oplossen
BLOG ARTIKEL

Doorkijk van jouw schutting oplossen

date 03 februari 2023 | Schuttingen

Vanaf de eerste momenten dat de zon weer doorbreekt is het heerlijk om je tijd in de tuin te vertoeven. Toch kan het zijn dat je op dit lekkere plekje niet helemaal tot rust kan komen, want die openingen in de schutting blijven je maar aanstaren. Zeker als je de privacy in jouw tuin erg waardeert kan een schutting met doorkijk een vervelend probleem zijn. In deze blog geven we je daarom een aantal manieren om de doorkijk van jouw schutting op te lossen, zodat jij komend tuinseizoen heerlijk van de privacy in jouw tuin kan genieten!  

Inkijk schutting verminderen

Je kan op verschillende manieren de doorkijk van de schutting oplossen. Zo is het mogelijk om de huidige schutting te vervangen voor een schutting zonder inkijk. Het is daarbij goed om vooraf na te gaan hoeveel inkijk je wil. Zo kan een volledig zichtdichte schutting mogelijk een te afgesloten gevoel geven en kan je bijvoorbeeld ook kiezen voor tuinschermen waar je alleen schuin doorheen kan kijken. In de meeste gevallen zijn er twee factoren die de plankafstand en daarmee de doorkijk van de schutting bepalen: de hoeveelheid planken en de breedte van de planken. Door te kiezen voor tuinschermen met veel of brede planken zorg je direct voor privacy in de tuin van buren. Wil je graag flexibel blijven met de hoeveelheid privacy in de tuin? Met shutterschermen bepaal je zelf de hoeveelheid doorkijk in jouw schutting en kan je deze op elk moment naar wens aanpassen!

Mocht je niet de juiste tuinschermen kunnen vinden, is het ook mogelijk zelf een schutting met weinig doorkijk te maken van losse planken. Voordeel hiervan is dat je zelf de hoeveelheid inkijk kiest en je precies kan bepalen hoe hoog jouw schutting moet zijn. Let hierbij wel op de regels voor de hoogte van een schutting in jouw gemeente. In deze blog lees je hier meer over.

Tuinscherm zonder doorkijk Shutterscherm aanpasbare doorkijk

Schutting natuurlijk dicht maken

Een andere manier om de inkijk in de tuin te verminderen is door hoge planten of natuurlijke matten tegen de schutting met doorkijk aan te plaatsen. Hierdoor voorkom je dat de hele schutting verwijderd moet worden én krijgt de tuin een prachtige natuurlijke uitstraling. Bijkomend voordeel is dat je met deze oplossing gemakkelijker kan kiezen om alleen een deel van schutting dicht te maken. Zo creëer je een heerlijke zitplek met privacy van de buren, zonder een hele grote ingreep in de tuin te hoeven doen!

Daarbij kan je veel kanten op met natuurlijke matten! Populaire keuzes zijn bijvoorbeeld matten van bamboestengels of donkerbruine wilgentenen. Deze matten zijn gebonden met ijzerdraad en zijn beschikbaar in verschillende hoogtes. Liever een groene uitstraling? Dan zijn klimplanten een goed idee! Nadeel van deze planten is wel dat je niet direct een zichtdichte schutting hebt omdat deze eerst dicht moeten groeien. Als je daar niet op kan wachten, kan je ook kant-en-klare hagen aanschaffen. Zo heb je direct een prachtige groene afscheiding staan waarmee je van de privacy in je tuin geniet!

Schutting dicht maken met klimplanten Schutting natuurlijke matten

Privacy van boven

Het kan natuurlijk zijn dat je al wel een dichte schutting hebt staan, maar dat buren inkijk in de tuin van boven hebben. In dat geval biedt een pergola met doek de oplossing! Naast dat dit voor meer privacy zorgt creëer je hiermee een heerlijke plek om in de schaduw te zitten bij een zonnige dag. Een pergola is daarbij goed zelf te maken. Hoe je dit doet lees je in deze blog!

Een andere optie is om een overkapping in de tuin te plaatsen. Net als bij een pergola heb je met een houten overkapping een heerlijke plek om van jouw tuin te genieten terwijl je tegelijkertijd geen inkijk in de tuin van boven hebt! Daarnaast kan je bij een overkapping wandpakketten toevoegen waarmee je meteen de doorkijk van de schutting oplost. Win-win!

Om een oplossing te vinden voor doorkijk in de schutting zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen de schutting te vervangen voor een schutting met weinig doorkijk, of ga voor een kleinere ingreep door natuurlijke matten of planten tegen de schutting te plaatsen! Ook wanneer je meer privacy van boven wil zijn er opties, zoals een pergola met zonnedoek of een overkapping waarmee er direct een heerlijke zitplek in de tuin ontstaat. Wil je meer informatie over wat er in jouw tuin met een bepaald budget mogelijk is? Je kan altijd contact met ons opnemen om jouw wensen te bespreken, dan helpen we je graag verder!