close2

Tuinhaarden & vuurkorven

Zit je graag buiten? Dan is een tuinhaard of vuurfkorf een ideaal accessoire voor je tuin of terras! Zo verleng je de frissere avonden en kun je ook bij kouder weer in sfeer van buiten genieten. In ons assortiment vind je tuinhaarden en vuurkorven in verschillende modellen. Hierdoor is er altijd een type dat perfect bij jouw stijl past.

Filteren
close2

11 producten

Filteren
close2

11 producten

Terrashaard, buitenhaard of vuurhaard?

Een tuinhaard wordt ook wel terrashaard, buitenhaard of vuurhaard genoemd, maar eigenlijk wordt met al deze namen hetzelfde bedoeld. Het is dé manier om je tuin nog gezelliger te maken en ervoor te zorgen dat je lekker lang buiten kunt zitten, ook als het wat kouder wordt. Een knisperend vuurtje in een terrashaard of buitenhaard klinkt gezellig en het kijken naar de vlammen werkt voor veel mensen ontspannend. Daarnaast verspreidt het vuur een zachte gloed die zorgt voor een gezellige sfeer. En wat dacht je van de warmte die een tuinhaard kan verspreiden? Genoeg redenen dus om een mooie terrashaard aan te schaffen!

Bovendien is een buitenhaard niet alleen in de zomer een goed idee. Wat dacht je van een sfeervolle kerstborrel in de tuin? Een kleedje erbij en een mooi vuurtje stoken, dat is gegarandeerd gezellig! Zo geniet je dus in alle seizoenen van je tuin en terras.

Vuurhaard buiten

Het grote voordeel van een vuurhaard buiten ten opzichte van een vuurkorf is de schoorsteen. Hierdoor wordt de rook omhoog geleidt en heb je er geen last van als je rondom de vuurhaard zit. Je geniet zo dus comfortabel van de sfeer en de warmte. Bovendien is een vuurhaard deels dicht waardoor het vonken tegenhoudt en die dus niet buiten de haard terecht kunnen komen.

Een buitenhaard of vuurhaard heeft bovenop de schoorsteen bovendien ook een kapje aan de bovenkant, waardoor het niet kan inregenen.

De tuinhaarden in ons assortiment zijn gemaakt van metaal met een zwarte poedercoating die het materiaal beschermt. Als je een vuurhaard buiten laat staan, kan er wel door weersinvloeden corrosie ontstaan. Wil je lang genieten van de tuinhaard, dan kun je ervoor kiezen om een beschermhoes over de buitenhaard te plaatsen als je hem niet gebruikt. Zorg er uiteraard wel voor dat je de hoes er pas overheen doet als de haard is afgekoeld.

Vuurkorf kopen

Vind je een tuinhaard wat te groot, dan kun je ook een vuurkorf kopen. Het voordeel is dat een vuurkorf wat compacter is dan een vuurhaard. Er zit geen schoorsteen op waardoor je er minder ruimte voor nodig hebt. Dat maakt de vuurkorf bovendien ook lichter van gewicht en dat zorgt ervoor dat je deze ook gemakkelijker kunt verplaatsen.

Een ander voordeel van een vuurkorf is dat je beter het vuur kunt zien, omdat de korf aan alle kanten (deels) open is. Dat ziet er gezellig uit en je kunt dus ook aan alle kanten genieten van de warmte die het vuur verspreidt.

Vuurkorf bbq

In ons assortiment vind je verschillende soorten vuurkorven, zoals een wastrommel vuurkorf. Deze heeft de vorm van een wastrommel die ook vaak weleens gebruikt wordt als vuurkorf. Onze vuurkorf Arn heeft dezelfde stoere uitstraling, maar dan net wat chiquer. Nog een voordeel is dat dit een vuurkorf bbq is! Met het meegeleverde rooster kun je het vuur ook gebruiken om een lekker stukje vlees of groente te roosteren. Sfeervol en praktisch dus!

Ons vuurkorf model Olan is ook een vuurkorf bbq en heeft een wat strakkere vorm. Daarnaast heeft deze ronde vuurkorf een onderplaat die ervoor zorgt dat de ondergrond schoon blijft. Ook vuurkorf Guss heeft zo’n onderplaat en is een aanrader als je op zoekt bent naar een elegante vuurkorf die er tegelijkertijd robuust uitziet.

Andere tuinaccessoires

Wil je je tuin nog mooier maken? Bekijk dan ook onze andere tuinaccessoires, zoals sfeervolle tuinverlichting en mooie tuinmeubelen. En met houten plantenbakken en een container ombouw maak je het helemaal af. Heb je kinderen? Dan hebben we ook een mooi assortiment met robuuste houten speeltoestellen en zandbakken.

Meer weten?

Heb je een vraag over een tuinhaard, vuurkorf of een van onze andere producten? Stel je vraag gerust aan onze medewerkers. We helpen je graag om de juiste keuze te maken!