close2
Selectie verfijnen
Prijs
tot
Kies de gewenste afmeting (hoogte x breedte):
  1. 7x7 cm 1 product
  2. 180x180 cm 7 producten
  3. 195x180 cm 4 producten
  4. 200x180 cm 3 producten

Rabatschutting composiet

Een bijzondere en onderhoudsvrije schutting? Dan is de composiet rabatschutting met zilverkleurige aluminiumpalen de ideale keuze! Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren composiet en zo zelf je schutting ontwerpen. Durf je een volledig zilverkleurige schutting aan of ga je voor een contrast van warm bruin met zilver? Bekijk de mogelijkheden hier.

Bij Vandentop Tuinhout helpen we je graag met de perfecte schutting. Om het wat makkelijker te maken hebben we voor de composiet rabatschuttingen de Velufence tuinschermen: dit zijn pakketten waar voor de gewenste hoogte het juiste aantal rabatdelen en de u-profielen in zitten. Zo hoef je niet zelf te rekenen en kun je snel aan de slag!

Filteren
close2

13 producten

Filteren
close2

13 producten

Rabatdelen van composiet hebben een lange levensduur van wel 20 jaar. Composiet is namelijk een combinatie van kunststofvezel en houtvezel. Hierdoor is het zeer sterk en goed bestand tegen vocht. Bovendien hebben rabatdelen van composiet nagenoeg geen onderhoud nodig. Je bent geen tijd kwijt aan beitsen of verven van je schutting dus je hebt meer tijd om te genieten.

Soorten composiet rabatdelen

Composiet en zilverkleurig aluminium zien er modern uit. Maar omdat er zoveel kleuren composiet mogelijk zijn, kun je zelf de uiteindelijke uitstraling van je schutting bepalen. Kies je voor antraciet planken met de zilveren palen dan wordt het een strakke tuinafscheiding. Maar als je houdt van de natuurlijke uitstraling van echt hout, dan kun je ook kiezen voor composiet planken met een houtnerf. Bijvoorbeeld in een bruine kleur waardoor het precies op hout lijkt. Het contrast met de zilveren aluminium palen en profielen maken er dan echt een bijzondere schutting van.

Composiet schutting met houtnerf

Gaat je voorkeur eigenlijk uit naar een houten schutting? Dan is het toch de moeite waard om onze composiet rabatdelen te bekijken. Deze zijn ook voorzien van een houtnerf waardoor ze een natuurlijke uitstraling hebben. De composiet rabatdelen in bruin zijn hierdoor bovendien bijna niet te onderscheiden van echt hout. Ideaal dus, want het lijkt wel op hout, maar je bent geen tijd kwijt aan onderhoud.

Wil je toch liever een rabat schutting van houten rabatdelen, douglas rabatdelen of hardhouten rabatdelen? Geen probleem, ook die vind je in ons assortiment! En twijfel je over de keuze tussen composiet of hout? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Montage composiet rabat schutting

Wat is er allemaal nodig om een composiet rabat schutting met aluminium palen te plaatsen? Dat leggen we je graag uit, bekijk het overzicht en de tips hieronder. Zie je het niet zitten om zelf de schutting te plaatsen? Maak dan gebruik van onze montageservice! Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Composiet schutting met aluminium palen: 

Als je een Velufence tuinscherm bestelt, krijg je een pakket met losse composiet rabatdelen en zilverkleurige u-profielen waar de planken ingeschoven moeten worden. Dit is inclusief een topprofiel die als afdeklat bovenop de schutting komt, dit beschermt de schutting tegen regenwater. Bovendien ziet het er netjes uit en zorgt het voor een mooie strakke uitstraling omdat de profielen een kader vormen om de planken heen.

De aluminium palen en schroeven worden niet standaard meegeleverd. Bij de omschrijving van de tuinschermen staat precies vermeld welke materialen er nog nodig zijn voor het plaatsen van de schutting zodat je de palen en het bevestigingsmateriaal eenvoudig zelf aan je bestelling toe kunt voegen.

Als je aan de slag gaat met de schutting, start je met het bevestigen van de u-profielen op de palen. Op het moment dat het startprofiel aan beide palen gemonteerd is, kunnen de rabatdelen erin geschoven worden. Het profiel van de planken past precies in elkaar en je stapelt ze als het ware op in het u-profiel. Zo krijg je een schutting zonder doorkijk, dus meteen privacy in je tuin! Het topprofiel plaats je als laatste bovenop het bovenste rabatdeel.

Omdat een schutting een stevige onderconstructie moet hebben, adviseren we om er een betonband onder te plaatsen. Het voorkomt dat de schutting gaat verzakken en dat er onkruid onder gaat groeien. En om ook de palen goed vast te zetten, kun je deze het beste plaatsen in betonmortel.